Ελληνικός Τίτλος: Rings: Σήμα κινδύνου 3

Ετος Πρώτης Προβολής: 2017

Είδος Ταινίας:

Η Julia φοβισμένη ότι θα χωρίσει με τον σύντροφο της, Holt, ταξιδεύει για να τον βρει και θα ανακαλύψει ότι είναι μέλος μιας αδελφότητας που μοιράζονται ο ένας με τον άλλον την κασέτα με τη Samara. Εκεί μαθαίνει ότι ο Holt έχει ήδη παρακολουθήσει την καταραμένη κασέτα 6μιση μέρες πριν, κάτι που σημαίνει ότι με το πέρας της ημέρας, αυτός θα πεθάνει.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μετά την δωδεκάχρονη απουσία του, αποτελώντας remake του Ιαπωνικού Ringu, έρχεται ξανά στις οθόνες μας. Φυσικά μιλάμε για το sequel του διάσημου σε όλους μας, The Ring. Όπως θα ξέρετε είναι πολύ δύσκολο, ειδικά σε ταινίες τέτοιου είδους, να υπάρχει διατηρημένη επιτυχία και καλή πλοκή. Και στο Rings δεν προσπάθησαν καθόλου για να κρατήσουν κάποιο επίπεδο, που να αξίζει την ώρα προβολής του. Εμείς θα ασχοληθούμε με το Rings σαν μια ταινία, που το μόνο που κατάφερε να μας τρομάξει, ήταν πως δεν θα είναι η τελευταία.

Το χρονικό και η ιστορία δεν αλλάζει πολύ στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Αυτό που σίγουρα αλλάζει είναι η διάθεση μας, διότι από την έναρξη της μέχρι και το τέλος σχεδόν, είμαστε πολύ χαλαροί σαν να παρακολουθούμε κάτι που προσπαθεί να θυμίσει ότι έχουμε επιλέξει την κατηγορία horror. Προσπερνώντας τα άπειρα κλισέ, τις σεναριακές τρύπες αλλά και την μουδιασμένη ερμηνεία των ηθοποιών, οφείλουμε να του προσάψουμε δυο-τρεις ψιλοανατριχίλες που οφείλονται στην Samara. Γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε δίκαιοι.

Η ιστορία μας πάει ένα βήμα παραπέρα αποσαφηνίζοντας αρκετές απορίες του παρελθόντος, όμως δεν υπάρχει και σ’ αυτή την φάση κάτι που να σε κάνει να μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας περνάει πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο είναι καλό από την άποψη ότι έρχεται  γρήγορα η ώρα των αποκαλύψεων. Η ανατροπή του ήταν τόσο προβλέψιμή, που σίγουρα δεν την κατατάσσεις στις ανατροπές, όμως μπορώ να πω ότι έδωσε λιγάκι φως στο σκοτεινό τοπίο της υπόθεσης, αν και ήταν «οφθαλμοφανές» για το ποιος είχε την ευθύνη της κατάστασης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ευθύνες θα αποδοθούν σίγουρα στον Ισπανό σκηνοθέτη F. Javier Gutiérrez, που μας παρέδωσε μια ταινία τόσο αδιάφορη σε οριακό σημείο χασμουρητού. Είμαι σκληρή το ξέρω, μα είμαι και αντικειμενική. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο ρηχή όσο και το πηγάδι που ξεψύχησε η άμοιρη Samara (Bonnie Morgan) που ήταν αναμενόμενο πως  ήταν η μοναδική που θα μπορούσε να μας τρομάξει (λέμε τώρα).

Από την άλλη η Julia ( Matilda Anna Ingrid Lutz) προσπάθησε αρκετά μπορώ να πω, αλλά δεν μας κέρδισε. Κατά πόδας έρχεται το αγόρι της, Holt (Alex Roe) που αυτός ήταν τόσο άνευρος, κάνοντας μας να καταλάβουμε ότι τον επέλεξαν μόνο και μόνο για την εμφάνιση του. Στο ρόλο του καθηγητή Gabriel, θα συναντήσουμε τον γνωστό σε όλους μας Johnny Galecki (The Bing Bank Theory – Leonard Hofstadter), ο οποίος σίγουρα μπήκε ως κράχτης για να φέρει το κοινό του.

Μιλώντας για κοινό, το όριο ηλικίας έχει πέσει αισθητά, προκαλώντας ηλικίες που με το ζόρι φτάνουν τα 18 και αυτός ίσως να ήταν ο στόχος. Να μην έχουν προλάβει να δουν τα δυο προηγούμενα, ώστε να μην μπορούν να κρίνουν, αλλά να είναι και ενήμεροι για την διασημότητα του. O Vincent D’Onofrio στον ρόλο του Burke, ευθύνεται για πολλά όμως το κυριότερο είναι ότι μας προσφέρει μια διαφορετική «ματιά», που όλοι  είχαμε καταλάβει. Τέλος άφησα τους David Loucka – Jacob Estes – Akiva Goldsman, οι οποίοι είναι οι σεναριογράφοι που βάλθηκαν με νύχια και με δόντια να αλλάξουν πολλά από την μυθολογία που έχει γράψει στη νουβέλα του ο Koji Suzuki.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί έχεις δει τις δυο προηγούμενες ταινίες και γιατί αντίστοιχα δεν τις έχει δει. Γιατί είχατε καιρό να δείτε ταινία horror (!) Και γιατί όπως και να το κάνεις αυτή η Samara έχει κάτι το τραβηχτικό, ξέρεις αυτό το μαλλί, το πηγάδι και η επιμονή της να σκάει μύτη μέσα από οθόνες. Και γιατί δηλαδή να μη την δεις, στο πηγάδι κατούρησες;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rings
ΣΕΝΑΡΙΟ3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ3
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ3
3.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (3 Votes)
5.8

POSTER

Poster

TRAILER

 Rings
(2017) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις