Ελληνικός Τίτλος: Χωρίς Διέξοδο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Στο νέο σπίτι τους στο εξωτερικό, (κάπου στη Νοτιανατολική Ασία) μια αμερικανική οικογένεια σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη στη μέση ενός πραξικοπήματος, αναζητώντας απεγνωσμένα μια ασφαλή διέξοδο από ένα περιβάλλον στο οποίο οι ξένοι εκτελούνται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια κλασική αμερικανιά, μηδενικού σεναρίου, που σε κάνει να περνάς την ώρα σου αδιάφορα. Με αφορμή την δολοφονία ενός πρωθυπουργού ξεκινάει ένα κυνηγητό σε όλους τους αλλοδαπούς που έχουν βρεθεί στην συγκεκριμένη περιοχή (την οποία δεν μαθαίνουμε ποτέ, αλλά τι μας νοιάζει;)

Η ταινία επικεντρώνετε στην «φοβερή» πλοκή της που είναι το πως θα αποδράσει  η πρωταγωνιστική οικογένεια. Έντονη είναι η έννοια της επιβίωσης που δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει άλλωστε, όπως επίσης η ομαδικότητα και η τύχη. Δεν θα σας κουράσω άλλο γιατί δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε. Αν μπείτε στον κόπο να το δείτε θα το καταλάβετε και εσείς. Το μόνο που θέλω να τονίσω  για το τέλος είναι πως ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει στην ταινία!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Από σκηνοθετικής άποψης δεν έχεις να πεις και πολλά. Απλά τυπικά και σωστά (;) πλάνα, από τον John Erick Dowdle ( Devil – As Above, So Below). Στους πρωταγωνιστές συναντάμε τον Owen Wilson ( Night at the Museum: Secret of the Tomb / Inherent Vice) στον ρόλο του μπαμπά Jack, ενώ η μαμά Annie είναι η Lake Bell ( In a World/ No Strings Attached). Μέσα σε λογικά πλαίσια η ερμηνεία τους, μην σου πω και κάτι πολύ λιγότερο απ’ ότι θα περιμέναμε. Στην παρέα έρχεται να προστεθεί ως άλλος Chuck Norris, ο κατά τα άλλα γοητευτικότατος, Pierce Brosnan ( Die Another Day/The World Is Not Enough), στον ρόλο του Hammond.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Να μια καλή ερώτηση! Γιατί; Τι να σας πω, επειδή την διάλεξες στην τύχη και η τύχη δεν σε βοήθησε καθόλου. Νομίζω πως θα την έβλεπε κάποιος γιατί του αρέσει ο Owen Wilson. Αυτό! Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

No Escape
ΣΕΝΑΡΙΟ2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ2.5
ΜΟΥΣΙΚΗ1
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ2
1.9Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
7.6

POSTER

Poster

TRAILER

 No Escape
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις