Ελληνικός Τίτλος: Το πεπρωμένο της Τζούπιτερ

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Ταινία επιστημονικής φαντασίας η οποία μας περιγράφει την ιστορία της Jupiter, μιας ρωσο-αμερικάνας η οποία δουλεύει σαν καθαρίστρια σπιτιών στο Σικάγο. Η ζωή της όμως περιπλέκεται όταν, εξαιτίας του σπάνιου γονιδιώματος της, θα μπει ανάμεσα στα ηγεμονικά σχέδια των γόνων μιας διαγαλαξιακής δυναστείας, που ο καθένας για τους λόγους του, θέλουν την Jupiter νεκρή.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πρόκειται για ένα Sci-Fi ταινιάκι, από τους αδερφούς (ή για να τα λέμε πιο σωστά, τον αδερφό και την αδερφή) Watchovski. Δεν ξέρω τι μπορεί να είχαν στο μυαλό τους οι κάποτε ευρηματικοί και διορατικοί δημιουργοί του Matrix, αλλά έχω την εντύπωση ότι το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώνει. Σενάριο ανύπαρκτο, σκηνοθεσία b-movie, και τόσα εφέ ούτως ώστε ακόμα και ο πιο καυλωμένος με τα εφέ θεατής να μπουχτίζει από την μέση κιόλας της ταινίας. Εντάξει κύριε και κυρία Watchovski, είπαμε. Το γεγονός ότι η τεχνολογία πλέον σας επιτρέπει να βάλετε σε μια ταινία την Άρτα και τα Γιάννενα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε κιόλας. Ούτε επίσης σημαίνει ότι τα πολλά εφέ, μπορούν να καλύψουν τις όποιες τρύπες στο σενάριο, την σκηνοθεσία και τις ερμηνείες. Μιλάμε και επίσημα για την τεράστια αποτυχία της χρονιάς, σίγουρα μεγάλο νικητή στα Χρυσά Βατόμουρα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η άνευρη Mila Kunis και ο ανέκφραστος Chaning Tatum, κανένας από τους δύο δεν μπόρεσε να υπερβεί την ερμηνευτική του μετριότητα. Σε δεύτερο ρόλο, ο φανταστικός Sean Bean, ο οποίος όμως παρασύρεται από την μετριότητα του συνολικού εγχειρήματος. Ενώ ο επικρατέστερος να κρατήσει το όσκαρ Α’ αντρικού ρόλου, Eddie Redmayne, σε μια ερμηνεία καρικατούρα που προκάλεσε φοβερούς γέλωτες στους θεατές της ταινίας με την χροιά της φωνής του. Στο σενάριο και την σκηνοθεσία, το δίδυμο των Watchovski’s που μετά το πρώτο Matrix, δεν έχουν (δυστυχώς) καταφέρει να φτιάξουν μια ταινία της προκοπής.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί βαριέσαι να περάσεις ακόμα ένα βράδυ στο σπίτι σου. Γιατί είσαι στο γκρούπ των ανθρώπων που πάθαν πλάκα με το Matrix και από τότε βλέπεις οτιδήποτε διαστροφικό βγαίνει από το μυαλό των αδερφών Watchovski. Για κανέναν άλλο λόγο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Jupiter Ascending
ΣΕΝΑΡΙΟ3
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ3
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ4
3.5Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
6.5

POSTER

Poster

TRAILER

 Jupiter Ascending<br /><br />
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μιχαήλ-Άγγελος Νικολαΐδης

Είναι ο ορισμός του φιλμάκια. Θεωρεί μεγάλο του κατόρθωμα το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του πρώτου έτους των σπουδών του, αντί να παρακολουθεί μαθήματα, παρακολουθούσε 3-4 ταινίες ημερησίως. Λατρεύει την αίσθηση της αίθουσας του κινηματογράφου, αλλά δεν απορρίπτει και άλλες, πιο σύγχρονες μορφές video art. Όταν δεν βλέπει ταινίες με την γυναίκα του, γράφει και παίζει μουσική με την μπάντα του. Αγαπημένοι ηθοποιοί: Robert Carlyle, Gary Oldman, Tom Hardy, Christian Bale, Michael Cane...Αγαπημένος σκηνοθέτης: Tim Burton. Αγαπημένη ταινία: The Lord of the Rings(Trilogy).

Σχετικες Αναρτησεις