Ελληνικός Τίτλος: Αφεντικά για σκότωμα 2

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Οι παλιοί μας γνώριμοι υπάλληλοι, Nick, Kurt και Dale αποφασίζουν να γίνουν αυτοί τα αφεντικά μιας επιχείρησης. Έχουν μια καταπληκτική πατέντα για το μπάνιο και ψάχνουν για χρηματοδότη. Και εδώ είναι που τα κάνουν σκα… θάλασσα. Ο χρηματοδότης αποσύρει την προσφορά του και τους αφήνει ένα τεράστιο χρέος. Αγανακτισμένοι και ταπεινωμένοι αποφασίζουν να απαγάγουν τον γιο του και να ζητήσουν λύτρα για να σώσουν την επιχείρηση.
«I hate to break it to you, but the American dream is Made In China.»

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πολλοί θα συμπεράνουν ότι “Είναι sequel, οπότε θα είναι χειρότερο από το πρώτο”. Δύο αντιδράσεις είδα από φίλους. “ Χα, δεν ήταν κακό” και “Τέλειο!”. Αυτό θα το χαρακτήριζα ως επιτυχία για την ταινία γιατί δεν υπήρχαν αρνητικά σχόλια. Είναι μέτρια και βλέπεται ευχάριστα με παρέα γιατί έχει αρκετά σημεία κάφρικου χιούμορ.

Η ουσία όλης της ταινίας συμπυκνώνεται στην φράση που λέει το παλιό αφεντικό του Nick. “Δεν είστε φτιαγμένοι για να γίνετε αφεντικά”. Και είναι αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα αφεντικά, σε όλες τις πετυχημένες επιχειρήσεις είναι απατεώνες και μισάνθρωποι. Αρκετά φιλοσόφησα.

Αυτή τη φορά δεν προσπάθησαν να στριμώξουν τόνους αστεία σε λίγα λεπτά. Το πήγαν πιο χαλαρά και για αυτό βγαίνει ευχάριστο το αποτέλεσμα. Είναι η κλασική συνέχεια σε μια πετυχημένη κωμωδία και όπως και στο Hang Over πολύ πιθανό να υπάρξει και τρίτη για να μπουν και άλλα λεφτά στο ταμείο.

Πολύ πετυχημένος και ο συνδυασμός υπερβολικών καταστάσεων με τους άκρως μέτριους και μη δυναμικούς χαρακτήρες των ηρώων. Σε κάνει να γελάς το γεγονός ότι δεν υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους και κινούνται επιπόλαια.
Εννοείται ότι η ταινία βασίζεται πιο πολύ στους δεύτερους ρόλους παρά στους πρωταγωνιστές. Για αυτό και το casting είναι ιδιαίτερο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Σκηνοθέτης είναι αδιάφορος. Πιο πολύ έχει δουλέψει σαν σεναριογράφος. Υπάρχουν ωραία οπτικά στοιχεία αλλά δεν έχουν και κάποιο νόημα, τα κάνει απλά για την πόζα. Το casting είναι αυτό που χαρακτηρίζει την ταινία. Jason Bateman, Jason Sudeikis και o Charlie Day είναι οι τρεις πρωταγωνιστές μας. Στους δεύτερους ρόλους έχουμε πιο γνωστούς ηθοποιούς. Christoph Waltz και Chris Pine είναι πλέον είναι νέοι στόχοι, αλλά έχουμε και περάσματα από όλους τους προηγούμενους. Δηλαδή Jamie Foxx, Kevin Spacey και Jennifer Aniston. Μόνο o Colin Farrell και τα φρύδια του λείπουν, επειδή είχε σκοτωθεί, σαν χαρακτήρας, στην πρώτη ταινία. Η μουσική είναι απαίσια. Στο όλο κλίμα του να τραβήξουν θεατές, χρησιμοποιούν σουξεδάκια της εποχής, όπως γινόταν και στο Hang Over.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή θες να δεις κάτι πριν κοιμηθείς. Επειδή σου αρέσει να ακούς την Aniston να λέει βρώμικες λέξεις. Επειδή σου άρεσε η πρώτη ταινία (κλασικός λόγος).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Horrible Bosses 2
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ4
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ5
4.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (0 Votes)
0.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Horrible Bosses 2<br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις