Ελληνικός Τίτλος: Γενέθλια θανάτου 2

Ετος Πρώτης Προβολής: 2019

Είδος Ταινίας:

Η Tree Gelbman ανακαλύπτει ότι το να πεθαίνεις ξανά και ξανά ήταν απλά εξαιρετικά πιο εύκολο από τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά της. Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η Tree Gelbman επανέρχεται στο κύκλο του χρόνου για να προσδιορίσει τον λόγο για τον οποίο μπήκε σε αυτόν στην πρώτη φορά. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει την Lori που αναζητά την εκδίκηση και η οποία έχει αναστηθεί από τη δύναμη του χρονικού κύκλου.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Η κινηματογραφική συνέχεια του ομώνυμου προκατόχου της, η ταινία αυτή δεν ξεφεύγει στιγμή απ’ το σημείο που ήταν και πριν 2 χρόνια. Οι ίδιοι άνθρωποι, το ίδιο περιβάλλον, τα ίδια σκηνικά και φυσικά το ίδιο σενάριο. Νομίζοντας πως μας ενθουσίασε η προηγούμενη ταινία, πήραν την απόφαση να συνεχίσουν την αδιάφορη αυτή ιστορία.

Με μεγάλη απογοήτευση γράφω αυτές τις γραμμές διότι ήλπιζα πως αν αποφασίζανε ξανά να δώσουν μια συνέχεια, ίσως κάνανε κάτι καλύτερο αυτή την φορά. Αλλά θα μου πείτε, πότε ικανοποιηθήκαμε στην δεύτερη απόπειρα μιας ταινίας; Σχεδόν ποτέ! Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και εδώ. Χάθηκε η όποια ατμόσφαιρά ήθελαν να μεταδώσουν σε επίπεδο τρόμου. Ανύπαρκτος ο τρόμος, το έδαφος του μυστηρίου υποχώρησε κάτω από τις πολλές προσπάθειες του «déjà vécu» και η κατάσταση να γίνεται εντελώς κωμική. Δεν έχω και πολλά να προσθέσω γιατί το σενάριο επαναλαμβάνεται και απλά εδώ έχουμε μια διαφορετική απόδοση, φυσικά απ’ την αλλαγή των σταθερών σημείων. Άσε δε που ανακάτεψαν μέσα και την κβαντική μηχανική, δίνοντας έμμεσα μια απάντηση σε όλους όσους υποτιμούν τις ξανθιές ως προς το μυαλό τους.

Για ταινία τρόμου (αφού δεν είναι) δεν συστήνεται, ούτε όμως και για ταινία μυστηρίου, θρίλερ δεν το λες σε καμία περίπτωση άρα μας μένει η κωμωδία και το δράμα. Για να μην σας κουράσω είναι μια ωραία παρωδία με αυτοκτονικές τάσεις. Συστήνεται για όσους δεν μπορούν και πολύ ταινίες τρόμου, για να περάσουν χαλαρά με δυο κουβάδες ποπ- κορν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Τίποτα δεν έχει αλλάξει απ’ την προηγούμενη ταινία. Όλοι είναι στις θέσεις τους προσπαθώντας να δώσουν ότι μπορούν. Θα αναφέρω εν τάχει τα ονόματα. Σκηνοθεσία και σενάριο έχουμε απ’ τον Christopher Landon. Στο σενάριο είναι μαζί στους χαρακτήρες ο Scott Lobdell.

Κεντρικός ρόλος είναι αυτός της Tree που υποδύεται η Jessica Roth (όπως και στην προηγούμενη ταινία), μαζί της είναι οι Israel Broussard, Phi Vu, Rachel Matthews. Από μουσικής άποψης έχουμε (ευτυχώς) κάτι καλύτερο, όπως την διασκευή του “Staying Alive” σε απόδοση Lizzo.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί έχεις δει την προηγούμενη ταινία, γιατί πάτησες το play και απλά βαρέθηκες να πατήσεις το pause. Γιατί σου άρεσε η Jessica Roth, γιατί δεν σου αρέσουν οι ταινίες τρόμου. Γιατί σου αρέσουν οι παρωδίες και γιατί ανατρέπει εντυπώσεις για το μυαλό των ξανθών γυναικών!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Happy Death Day 2U
ΣΕΝΑΡΙΟ2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ3
ΜΟΥΣΙΚΗ2
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ2
2.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
8.5

POSTER

Poster

TRAILER

 Γενέθλια θανάτου 2
(2019) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις