Ελληνικός Τίτλος: Ηλίθιος και πανηλίθιος Δίο

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ο Harry και ο Lloyd ξεκινάν, μετά από είκοσι χρόνια, για μια ακόμα περιπέτεια. Αυτή την φορά ψάχνουν την, υιοθετημένη σε μια πλούσια οικογένεια, κόρη του Lloyd που είναι η μοναδική του συγγενής για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα συμβατό νεφρό για την εγχείρηση που χρειάζεται.
«Kick his ass, Sea Bass! ? «

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Πως περνούν τα χρόνια, ε; Είκοσι χρόνια πριν είχε γίνει η πρώτη ταινία “Ηλίθιος και πανηλίθιος” που άφησε στην ιστορία των κωμωδιών ανεξίτηλα αστεία. Όπως εκείνο που… ωχ, όχι, δε πρέπει να παρασυρθώ.
Η ηλιθιότητα τους παραμένει στα ίδια επίπεδα και βλέπουμε ότι τα 20 χρόνια που μεσολαβούν, από το σημείο που τους αφήσαμε, ήταν απλά μια πλάκα του Lloyd. Έξυπνο. Τα αστεία τους κυμαίνονται στις ίδιες συχνότητες και ενώ η υπόθεση με άφησε αδιάφορο, γέλασα με την καρδιά μου σε τρεις – τέσσερις στιγμές. Είναι αυτό το χιούμορ που μόνο ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να ανεβάσει 2 επίπεδα παραπάνω. Δε περίμενα περισσότερα από όσα είδα. Είναι μια ταινία δέλεαρ για το κάθε στούντιο παραγωγής που θα βγάλει τα λεφτά της όσο χάλια κι αν είναι.
Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα είναι ότι αναφέρεται στους ίδιους ανθρώπους που αναφερόταν και τότε. Δηλαδή όλους εμάς που είδαμε την πρώτη ταινία στην εφηβεία και γελούσαμε με τα ανώριμα αστεία τους και που είκοσι χρόνια μετά αντιμετωπίζουμε τις ευθύνες μας σαν γονείς, ζευγάρια ή και σαν άνθρωποι με τα μικροθεματάκια υγείας που έχει η κάθε ηλικία. Εντάξει, κανείς δε θα βρει τον εαυτό του μέσα στους χαρακτήρες αυτών των δύο. Αλλά συμμεριζόμαστε ως ένα σημείο τον τρόπο σκέψης τους.
Σαν κωμωδία είναι ευχάριστη χωρίς να έχει ποιοτικά κινηματογραφικά στοιχεία αλλά έχει μια ατμόσφαιρα διαφορετική από τις περισσότερες κωμωδίες της εποχής μας τύπου Seth Rogen και άλλων του είδους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Οι ίδιοι σκηνοθέτες που μας γνώρισαν αυτό το καταπληκτικό δίδυμο, έκαναν και αυτήν την αξιοπρεπή συνέχεια, χωρίς να πέσουν στην λούπα να επαναλάβουν αστεία και καταστάσεις με την δικαιολογία του φόρου τιμής. Ο Jim Carrey και ο Jeff Daniels παίζουν στο ρελαντί χωρίς να το ευχαριστιούνται τόσο – όσο στην πρώτη ταινία. Ωστόσο είναι καλοί. Όλοι οι άλλοι παίζουν χάλια.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή είσαι φαν της πρώτης ταινίας και ανυπομονείς να τους ξαναδείς σε νέες περιπέτειες. Επειδή ο Jim Carrey βλέπεται σε ότι ταινία κι αν κάνει. Επειδή δε σου άρεσε το A million ways to die in the west, που σου πρότεινα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Dumb and Dumber To
ΣΕΝΑΡΙΟ2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5.5
ΜΟΥΣΙΚΗ2
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7.5
4.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (4 Votes)
4.3

POSTER

Poster

TRAILER

 Dumb and Dumber To<br /><br /><br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις