Ελληνικός Τίτλος: Concussion

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

Ο Dr. Bennet Omalu είναι ο ιατροδικαστής νευρολόγος που πρώτος ανακαλύπτει εγκεφαλικό τραύμα σε επαγγελματία παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου, το οποίο εξακριβώνει πως προέρχεται από την αθλητική του δράση. Τότε, ξεκινάει έναν πόλεμο για να φέρει το θέμα στη δημοσιότητα του οποίου το τίμημα πληρώνουν επαγγελματίες αθλητές, έχοντας στην αντίθετη όχθη ένα σύστημα πολιτικών, πολιτιστικών κι εταιρικών ενδιαφερόντων.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ταινία βασισμένη στο άρθρο της Jeanne Marie Laskas του 2009 στο περιοδικό GQ, με τίτλο Game Brain, που και αυτή με την σειρά της τοποθετήθηκε πάνω σε πραγματικά γεγονότα. Ένα δραματικό θρίλερ, που μας διηγείται την ιστορία του νευροπαθολόγου και ιατροδικαστή Bennet Omalu. Ο εξαίρετος γιατρός, αντιλήφθηκε και απέδειξε την χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE). Μια πάθηση που έγινε γνωστή το 2002 και αφορά την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκέφαλοι των αθλητών μετά τις απανωτές σφοδρές συγκρούσεις που έχουν, λόγο του αθλήματος.

Με μια πάρα πολύ καλή ερμηνεία του Will Smith, ανοίγεται μπροστά στα μάτια μας ο τρόπος σκέψης του Dr. Omalu και βλέπουμε το πως φτάνει σιγά σιγά στο αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά του για την ανακάλυψη και την επίλυση της πάθησης, βρήκε απέναντί του έναν τοίχο που του έβαλαν οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πρωταθλήματος, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους. Μετά τις τεκμηριωμένες ανακαλύψεις του Dr. Omalu και φτάνοντας στο σήμερα, έχουν αρχίσει να χρηματοδοτούνται οι έρευνες για την διάγνωση και θεραπεία της πάθησης, αλλά και στις προφυλάξεις και την αναβάθμιση του εξοπλισμού. Αξίζει να την δείτε, αφορά όλους τους αθλητές!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Will Smith ερμηνεύει καταπληκτικά τον Dr. Omalu, με μια εξαιρετική προφορά, ήθος και ευγένεια και μας κρατάει σε μια ανησυχητική διάθεση. Το cast βέβαια δεν παραμένει στον εκπληκτικό Will Smith, και έτσι έχουμε τον Alec Baldwin στον ρόλο του Dr. Julian Bailes, τον εξαιρετικό David Morse, τον Albert Brooks στον ρόλο του Dr. Cyril Wecht και την πανέμορφη Gugu Mbatha-Raw.

Από μουσικής άποψης είναι αρκετά φτωχό (με μια εξαίρεση της Beyonce) όπως επίσης και από σκηνοθετικής άποψης ο Peter Landesman δεν μας εντυπωσίασε αρκετά. Μερικά πλάνα όμως σε κάνουν να κολλήσεις αρκετά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Από που να αρχίσω; Πρώτον θα δεις την επιστήμη να  τεκμηριώνετε  σιγά σιγά μπροστά σου. Δεύτερον τον Will Smith σε μια πολύ ιδιαίτερη ερμηνεία. Τρίτον αυτό που λέω πάντα (και χωρίς παρεξήγηση στους fan του είδους) είναι πολύ βάρβαρο σπορ το ποδόσφαιρο και μπορεί να  σου κοστίσει ακριβά. Εδώ υπάρχουν επιστημονικά όλες οι αποδείξεις! Να το δεις για να ξέρεις, αυτό τα λέει όλα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Concussion
ΣΕΝΑΡΙΟ7.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ6
ΜΟΥΣΙΚΗ3
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7.5
6Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
8.5

POSTER

Poster

TRAILER

 Concussion
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις