Ελληνικός Τίτλος: Μεγαλώνοντας

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Ο Μέισον, το μικρότερο παιδί μια πρώην τετραμελούς οικογένειας. Με μια αδελφή που τον αντιπαθεί και τα ρίχνει όλα πάνω του. Μια μητέρα που είναι χαμένη και απένταρη. Και ένας εξαφανισμένος πατέρας. Αυτή είναι η ζωή του Μέισον στα 6.
Έπειτα μετακομίζουν στη γιαγιά. Καινούργια ζωή. Καινούργιος πατέρας και όλα καλά. Ο Μέισον μεγαλώνει, και οι καβγάδες επίσης. Ξαναμετακομίζουν και ξαναφτιάχνουν οικογένεια. Όλα καλά;
Ο Μέισον στην εφηβεία. Κορίτσια, πάρτι, ποτά και λίγο σχολείο. Και τέλος το κολέγιο.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Έχουμε μια ταινία που πήρε το τίποτα και το έκανε κάτι. Κάτι εξαιρετικό. Ο σκηνοθέτης (Rihard Linklater) ξεκίνησε πριν 12 χρόνια να γυρίζει μια ταινία. Και την τελείωσε πέρσι. Το στόρι δεν θα σε ενθουσιάσει. Η ζωή μια αστικής οικογένειας με τα διαζύγια, με τους καβγάδες. Όλοι λίγο πολύ έχουμε περάσει από αυτό. Και αυτό δείχνει η ταινία. Μια τόσο ρεαλιστική ματιά σε όλο αυτό που λέγεται οικογένεια και παιδιά. Εμπειρίες που τις έχουμε ζήσει, δει, ακούσει. Και είναι όλα τόσο ρεαλιστικά.
Η σκηνοθεσία αγγίζει τα όρια του ντοκιμαντέρ. Πλάνα στραβά, κουνημένα. Πλάνα χωρίς λόγο. Αλλά δεν με πείραξε καθόλου. Είναι μαγκιά να κουβαλάς το ίδιο συνεργείο για 12 χρόνια για να κάνεις γυρίσματα. Είναι μαγκιά να κάνεις ένα παιδί να παίζει τόσο καλά σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Είναι μαγκιά να σε αγγίζει αυτή η ταινία χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.
Η φωτογραφία εξαιρετική χωρίς να δίνει κάτι ξεχωριστό. Η μουσική, όμως, δίνει. Καθ’ όλη τη πορεία της ταινίας η μουσική συνδυάζεται άψογα με την εικόνα. Όσο μεγαλώνει ο Μέισον η μουσική αλλάζει, γίνεται πιο «άγρια».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Όταν έχεις τέσσερις ηθοποιούς, οι δυο εκ των οποίων είναι παιδιά, να παίζουν 12 χρόνια εξαιρετικά, δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Όλοι οι σύζυγοι ήταν πολύ καλοί στο να τους αντιπαθήσεις.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Για όλα τα παραπάνω. Για να δεις μια ταινία που γυριστεί για 12 χρόνια – καμιά άλλη ταινία δεν το έχει κάνει αυτό. Γιατί θα δεις ένα κομμάτι σου εκεί, καθώς μεγάλωνες. Δεν είναι μια ταινία που θα σε συνεπάρει η ιστορία, ούτε θα σου φύγει το σαγόνι από τις εξελίξεις. Είναι μια ταινία για ένα παιδί που μεγαλώνει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Boyhood
ΣΕΝΑΡΙΟ6
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ8
ΜΟΥΣΙΚΗ8
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ9
7.8Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (7 Votes)
6.2

POSTER

Poster

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ethan Hawke

TRAILER

 Boyhood<br /><br />
(2014) on IMDb