Ελληνικός Τίτλος: Bone Tomahawk

Ετος Πρώτης Προβολής: 2015

Είδος Ταινίας:

O σερίφης της πόλης μαζί με άλλους τρεις ξεκινάν μια εκστρατεία για να σώσουν τρία θύματα απαγωγής από μια φυλή κανίβαλων. Απλά και ωραία.
«Say goodbye to my wife. I’ll say hello to yours.»

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Έχουμε μια ταινία η οποία κατά βάση είναι B-movie, το φωνάζει αδιάκριτα και δε φοβάται να συγκριθεί στα ίσα με άλλα westerns που θεωρούνται μεγάλες παραγωγές.

Τέσσερα άτομα ξεκινάν για μια αποστολή διάσωσης. Έχει πολύ περπάτημα η υπόθεση και για κάποιους μπορεί να κάνει και κοιλιά. Εγώ, πάλι, δε χαλάστηκα και όλη αυτή η αναζήτηση μου φάνηκε ενδιαφέρον. Μπορεί να μην σε ανταμείψει με έντονη δράση αλλά καταφέρνει να σε βάλει στη θέση τους και να νιώθεις αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας.

Έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σε αγχώνει και σε πνίγει όταν πρέπει. Σε αυτό βοηθάει όχι μόνο ο φωτισμός του αλλά και στοιχεία που μας δίνει με έμμεσο τρόπο ο σκηνοθέτης και μας μένουν στο μυαλό για όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Αν και έχει λάθη στα ρακόρ φωτισμού και το μοντάζ σε κάποια σημεία χάνει το ρυθμό του, δε χάνεται η γενική αφήγηση. Κάποιος που τον ενδιαφέρει η πλοκή δε θα προσέξει τίποτα από αυτά.

Η φθήνια, στην παραγωγή, φαίνεται ξεκάθαρα στα ειδικά εφέ και στα σκηνικά και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται αλλά ο σκηνοθέτης δε προσπαθεί να το κρύψει. Μας δηλώνει απροκάλυπτα ότι είναι φθηνή παραγωγή και καταφέρνει να μας κερδίσει με την ευρηματικότητα του.

Πλέον βλέπουμε σε όλες τις καινούργιες ταινίες να αναμιγνύουν τα είδη των ταινιών. Δύσκολα θα βρούμε καθαρόαιμο western ή noir χωρίς να περιέχουν λίγο horror ή sci-fi ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό προσωπικά μου αρέσει, γιατί είναι μέρος της εξέλιξης του κινηματογράφου και θα ήθελα να το βλέπω πιο συχνά.

Έτσι και αυτή η ταινία. Συνδυάζει το western με το είδος του τρόμου και μας δίνει ένα αποτέλεσμα που θα επηρεάσει πολλούς. Όπως και ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα είχε τις δικές του επιρροές για να βγάλει κάτι τέτοιο. Πιο φανερή για μένα είναι τα western του John Ford.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

S. Craig Zahler είναι το όνομα του σκηνοθέτη. Είναι η πρώτη του ταινία. Συγχαρητήρια! Του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Έχει γράψει και το σενάριο για το Asylum Blackout αλλά δε το έχω δει για να σας πω εντυπώσεις. Υπόσχομαι όμως να το δω οσονούπω και να σας πω την γνώμη μου.

Εκτός από τον Kurt Russell, ο οποίος δε χρειάζεται συστάσεις και επεξηγήσεις, έχουμε τους Patrick Wilson, Lili Simmons, Richard Jenkings και τον Matthew Fox τον οποίο δεν περίμενα να τον δω να παίζει τόσο καλά. Γενικά, όλοι παίζουν πολύ καλά, λίγο με τις αντιδράσεις τους έχουν θέμα όταν αντικρίζουν πράγματα πολύ έξω από την εποχή τους, αλλά το προσπερνάμε για χάρη της ταινίας.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Επειδή αξίζει να την δεις. Επειδή παίζει ο Kurt Russell. Επειδή σου αρέσουν τα λίγο διαφορετικά western. Επειδή περιμένεις πως και πως τη νέα ταινία του Quentin Tarantino, Hateful Eight, και θες να πάρεις μια γεύση από Kurt Russell ντυμένο σερίφη. Αυτός ήταν, τουλάχιστον, ο λόγος για μένα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Bone Tomahawk
ΣΕΝΑΡΙΟ5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7.5
6.1Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (5 Votes)
6.8

POSTER

Poster

TRAILER

 Bone Tomahawk
(2015) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις