Ελληνικός Τίτλος: Ελεύθερος Σκοπευτής

Ετος Πρώτης Προβολής: 2014

Είδος Ταινίας:

Προσοχή : Η ταινία αυτή είναι αποκλειστικά για αμερικανόφιλους.
Πρόκειται για ένα πολεμικό δράμα, που δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον Αμερικανό ειδικοδυναμίτη Chris Kyle, έναν ελεύθερο σκοπευτή που οι εχθροί του, τον χαρακτήριζαν ως «Διάβολο» και οι συνάδελφοί του «Θρύλο». Από το 1999 έως το 2009, ο Chris Kyle έσπασε ρεκόρ στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία με τις σκοπευτικές του ικανότητες, μετρώντας σε ολόκληρη την καριέρα του περισσότερους από 150 επιβεβαιωμένους θανάτους. Τι γίνεται όμως όταν επιστρέφει σπίτι;

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Έχουμε μια ακόμα ταινία του Clint Eastwood που έχει έναν χαρακτήρα που γίνεται ήρωας. Ο Chris Kyle, ένας Αμερικάνος με τα πρότυπα του Θεός, πατρίδα, οικογένεια αποφασίζει να πάει στον πόλεμο. Και έχουμε τώρα μια ταινία που μιλάει για έναν πόλεμο που έχουμε ξαναδεί, για ήρωες που πεθάναν, που έγιναν θρύλοι, που πήγαν και ξαναγύρισαν και που έχουν ξαναπάρει όσκαρ (The Hurt Locker για όσους δεν το θυμούνται). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν κακή αυτή η ταινία. Η «ηρωοποίηση» του Chris δόθηκε με ωραίο τρόπο από τον αγαπημένο σκηνοθέτη Clint Eastwood, χωρίς υπερβολές αλλά ούτε και απουσίες. Πλάνα που σε κάνουν να συμπαθήσεις τον ήρωα (θρύλος) και πλάνα που τον μισείς (διάβολος). Η Διευθ. Φωτογραφίας εμένα προσωπικά μου άρεσε δίνοντας πολύ ωραία την εικόνα του πολέμου και του «σπιτιού».
Η ιστορία πρέπει να πούμε ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Να, κάτι τέτοιες στιγμές απορώ με τα Όσκαρ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε τον Bradley Cooper. Ένας πολύ αξιόλογος ηθοποιός με πολλές ταινίες στην πλάτη του (American Hustle, Hangover, Silver linings playboook). Μπράβο Bradley, αλλά όχι. Δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος για πρώτου αντρικού επειδή παίζεις τον Αμερικάνο που θα ήθελαν όλοι οι συμπατριώτες σου να είναι. Υπάρχουμε και εμείς.
Και έχουμε και την γυναίκα του Chris, την Taya, την οποία υποδύεται η Sienna Miller. Το καστανό της πάει πολύ, δυνατή η ερμηνεία της, καταφέρνει αυτό που θέλει να περάσει στον θεατή.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Αν αγαπάς την Αμερική, τον πόλεμο, το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», τον Bradley Cooper τότε μπορείς να το δεις. Επίσης αν θέλεις να την δεις γιατί έχεις μανία με τα Όσκαρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

American Sniper
ΣΕΝΑΡΙΟ8
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ7
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ6
6.3Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (2 Votes)
6.5

POSTER

Poster

TRAILER

 American Sniper<br /><br />
(2014) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαριάννα Παπαδοπούλου

Ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Έβλεπε ταινίες και σκεφτόταν πως το γύρισαν αυτό, γιατί και που. Χρόνια μες στη κουλτούρα αγαπά να τρολλάρει και τους μεν και τους δε. Αγαπά τις ρομαντικές ταινίες – σαν γνήσια γυναίκα – αλλά λατρεύει οποιαδήποτε καλή ταινία. Και άμα λάχει την βλέπει πάνω από μία φορές.

Σχετικες Αναρτησεις