Ελληνικός Τίτλος: Alpha

Ετος Πρώτης Προβολής: 2018

Είδος Ταινίας:

Μια περιπέτεια που εκτυλίσσεται στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων στην Ευρώπη, 20.000 χρόνια πριν. Ένα νεαρό αγόρι τραυματίζεται στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του. Τον αφήνουν πίσω, πιστεύοντας πως είναι νεκρός, και ξυπνά μόνος και τσακισμένος.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια ιστορία επιβίωσης στην άγρια φύση της Βορείου Ευρώπης, που οι δημιουργοί της την χρονολογούν 20.000 πριν, άρα μιλάμε για την προϊστορική εποχή. Παρακολουθούμε την προσπάθεια ενηλικίωσης του γιου της ανθρώπινης φυλής, η οποία δεν είχε μια ευχάριστη κατάληξη στην αρχή.

Η ταινία δεν κουράζει με πολλούς διαλόγους, έχει τόσους όσους πρέπει και σε μια γλώσσα η οποία επινοήθηκε για την συγκεκριμένη ταινία. Είναι συναρπαστικές οι εικόνες της άγριας φύσης και γενικά όσο ζώα δείχνει κλέβουν την παράσταση. Σίγουρα ξεχωρίζει η ανθρώπινη φυλή και η αγέλη των λύκων, που μετά από ένα επιθετικό περιστατικό δένει τον Κέντα και τον λύκο με έναν ξεχωριστό δεσμό. Τον δεσμό της φιλίας και της επιβίωσης.

Εντοπίστηκαν αρκετά λάθη από μεριάς μου αλλά δεν θα τα αναλύσω γιατί θα χαλάσω την διάθεση όλων αυτών που θέλουν να παρακολουθήσουν την ταινία. Το μόνο που θα πω είναι πως θα μπορούσαν να το έχουν κάνει πιο αληθοφανές και πιο πειστικό στα σημεία των τραυματισμών. Όμως το θετικό είναι πως εντείνει το συναίσθημα γενικά και σου δημιουργεί το κλίμα της αγέλης και της προστασίας.

Η ονομασία της ταινίας εκτός του ότι θυμίζει την κατάσταση ηγεσίας των φυλών, είναι και το όνομα του λύκου που ακολουθεί τον Keda, όμως υπάρχει και κάτι άλλο πίσω από αυτό…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Καταρχάς πρέπει να παρουσιάσω την αγέλη των λύκων, που κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. Οι «λύκοι» της ταινίας είναι ένα μίγμα από πραγματικούς λύκους, δηλαδή υβρίδια λυκόσκυλου (μια φυλή σκύλου που ονομάζεται Λυκόσκυλο Τσεχοσλοβακίας) και CGI. Στην συνέχεια αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ο Keda, ο βραβευμένος Kodi Smith McPhee (Let Me In – Paranorman – X-Men: Apocalypse) που στάθηκε αρκετά καλά στο ύψος των περιστάσεων και ο εκπληκτικός Jóhannes Haukur Jóhannesson (Game of Thrones – Ég man þig – Atomic Blonde), που μας έφτιαξε λίγο την διάθεση με την ερμηνεία του ειδικά στην αρχή.

Θεωρώ πως το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης το έχει ο σκηνοθέτης Albert Hughes, που έχει γράψει και την ιστορία (ίσως να έπαιξε ρόλο ότι ήταν η πρώτη ταινία που έγραψε χωρίς τον αδελφό του Allen). Σαν σκηνοθεσία δεν μπορώ να πω ότι τα πήγε άσχημα, όμως υπήρξαν τεράστιες τρύπες και πράγματα που τα προσπερνούσε χωρίς εξηγήσεις. Η μουσική που ξεχωρίζει είναι οι κραυγές των λύκων και το σφύριγμα του Keda.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Γιατί είσαι λάτρης της φύσης και της πανίδας γενικότερα. Γιατί σου αρέσουν οι λύκοι (δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσουν). Γιατί σου αρέσουν οι φιλίες μεταξύ ανθρώπων και ζώων (όποιο και να είναι αυτό). Γιατί είναι μια ταινία που ενθαρρύνει την αγάπη προς την φύση και το συναίσθημα της επιβίωσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Alpha
ΣΕΝΑΡΙΟ5.5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ5
ΜΟΥΣΙΚΗ4
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ7
5.4Score
Βαθμολογια Αναγνωστων: (1 Ψηφος)
10.0

POSTER

Poster

TRAILER

 Alpha
(2018) on IMDb

Ποιος το εγραψε

Μαρία Ιωάννου

Μια συνήθεια είχα απο μικρή να βλέπω κάθε ταινία που παίζει στη T.V Τότε βλέπεις δεν είχαμε ούτε internet ούτε dvd. Και μόλις τις ξεκίνησα δε σταμάτησα στιγμή. Φίλοι μου γίνανε πολλοί και σκηνοθέτες και ηθοποιοί Tim Burton /Johny Depp/Gay Ritsie και αυτοί είναι μόνο η αρχή. Και επειδή αν αρχίσω να σας τα λέω δεν μου φτάνει ένα χαρτί Μπείτε στον Filmakia τα έχω γράψει όλα εκεί!

Σχετικες Αναρτησεις