Ο Ash, μετά από μια σειρά περίεργων περιστατικών, διαπιστώνει ότι άθελα του (λέμε τώρα) ελευθέρωσε ξανά τις δυνάμεις του κακού που θέλουν να τον εξοντώσουν μια και καλή. Και ίσως να κυριεύσουν και στον κόσμο. Ίσως.

Καλώς ήρθατε στο κόσμο του Evil Dead. Μια σειρά B-movies που αντιπροσωπεύει περήφανα την εποχή τους και χαρακτηρίζει όλη εκείνη τη φάση drine-in cinema…τους γ….ιστρώνες δηλαδή. Ντροπή Κώστα, ντροπή.
Αν δεν έχετε δει τις ταινίες σταματάτε ΤΩΡΑ το διάβασμα και επανέρχεστε όταν θα ‘χετε τις σωστές πληροφορίες στο μυαλό σας. Η σειρά είναι μια συνέχεια των ταινιών που διαδραματίζεται 30 χρόνια μετά την πρώτη απελευθέρωση του Κακού.
Ο Sam Raimi επανέρχεται στο τρελό κόσμο που δημιούργησε και… ξανά-δημιουργεί. Μου φαίνεται πιο απελευθερωμένος σε αυτά που κάνει και τα 30 λεπτά που διαρκεί κάθε επεισόδιο, είναι λίγα. Έχει πολύ καλά στοιχεία σκηνοθεσίας για σειρά, όχι όπως αυτά που έκανε στον Ηρακλή και τη Ζήνα.

Τι κρατάω από το επεισόδιο:

  • Τον αιώνια ενοχλητικό χαρακτήρα Ash.
  • Την σκηνή με τον περιστρεφόμενο φακό σαν μάθημα φωτογραφίας.
  • Τα εφέ, που κρατάνε το στυλ της σειράς.

Διαβάστε Recap από τα επεισόδια της σειράς εδώ

[1x01] El Jefe
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ8.5
8.5Score

Ποιος το εγραψε

Κώστας Χριστοφορίδης

Ο Sismalucha γεννημένος την χρονιά που ο Philip Dick αποφάσισε να αλλάξει σώμα και ο Carpenter να εμπνεύσει με την προσωπική αγαπημένη ταινία του. Θείος του Coppola. Ξάδερφος του Gian Maria Volonte. Κολλητάρι της Gina Lollobrigida. Πρώην ερωμένη του Klaus Kinski και αδερφός της Frida Kahlo. Αποσταγμένος και διπλοβρασμένος στα πιο σκοτεινά υπόγεια της οδού Μαύρης Πέτρας, ψάχνει και βρίσκει ότι χάθηκε και αναζητείται.

Σχετικες Αναρτησεις