Ο Steven Spielberg ξεκινά το επόμενο Indiana Jones

Τίποτα δεν σταματά τον Στίβεν Σπίλμπεργκ! Πιστός στην παράδοση που τον θέλει να δουλεύει παράλληλα πάνω σε περισσότερα από ένα πρότζεκτ, και συχνά να κυκλοφορεί μέσα στην ίδια σεζόν δύο ταινίες, ένα φιλόδοξο μπλοκμπάστερ και μια πιο καλλιτεχνική, οσκαρική δημιουργία, ο ακούραστος Στίβεν Σπίλμπεργκ βάζει πλώρη για το επόμενο σερί ταινιών ανάμεσα σε ένα ήδη βαρυφορτωμένο πρόγραμμα μελλοντικών παραγωγών.

Ετσι, μετά το οσκαρικό «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά», που κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες, και την επερχόμενη hi tech εξτραβαγκάντζα του «Ready Player One», που αναμένεται να σαρώσει τα ταμεία τον Μάρτιο, ο Σπίλμπεργκ έχει μάλλον ήδη επιλέξει ποιο θα είναι το επόμενο, ανάλογο ντουέτο ταινιών που θα τον απασχολήσει το προσεχές διάστημα.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από τον νέο, πέμπτο κατά σειρά Ιντιάνα Τζόουνς, που βρίσκεται ήδη στα σκαριά από το 2015, μολονότι το προηγούμενο επεισόδιο στις κινηματογραφικές περιπέτειες του διάσημου τυχοδιώκτη, «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου» (2008), δεν είχε γίνει δεκτό ακριβώς με ενθουσιασμό, τουλάχιστον από τους κριτικούς.

Το σενάριο του νέου σίκουελ υπογράφει ο Ντέιβιντ Κεπ, σεναριογράφος μεταξύ άλλων του προηγούμενου Ιντιάνα Τζόουνς, του «Jurassic Park», του «Spider-Man», του «Πολέμου των Κόσμων», αλλά και της πρόσφατης, ατυχέστατης «Μούμιας», με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες στις 10 Ιουλίου του 2020.

Λίγο πριν ή λίγο μετά, ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει η προετοιμασία κάθε ταινίας, ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε να βάλει επιτέλους μπροστά και τη διασκευή του στο κλασικό μιούζικαλ «West Side Story», ένα σχέδιο που επίσης αποτελεί όνειρό του εδώ και χρόνια. Το σενάριο έχει αναλάβει να γράψει ο Τόνι Κούσνερ («Angels in America», «Μόναχο», «Λίνκολν»).

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που ο Σπίλμπεργκ θα καταπιαστεί με το είδος του μιούζικαλ. Ομολογουμένως, δεν είναι ένας συνδυασμός που μπορούμε εύκολα να φανταστούμε, ωστόσο δεν υπάρχουν και πολλά κινηματογραφικά είδη τα οποία ο Σπίλμπεργκ δεν έχει καταφέρει να χειριστεί με επιτυχία στην καριέρα του, οπότε περιμένουμε με ιδιαίτερη περιέργεια να δούμε πώς θα κινηθεί η δική του εκδοχή σε σχέση με την κλασική ταινία που σκηνοθέτησαν το 1961 οι Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς, η οποία με τη σειρά της βασιζόταν στο θεατρικό των Στίβεν Σόντχαϊμ, Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και Αρθουρ Λόρεντς.

Φυσικά, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Σπίλμπεργκ να στριμώξει και κάποια άλλη ταινία στο ενδιάμεσο, αν πέσει απρόβλεπτα στα χέρια του κάποιο σενάριο που θα του εξάψει το ενδιαφέρον, όπως ακριβώς συνέβη και με το «The Post».

Πηγή: flix.gr