H πρώτη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel

Την ώρα που γράφεται αυτό το αφιέρωμα βρισκόμαστε στα μέσα της δεύτερης φάσης ενός υπερηρωικού σύμπαντος που έχει φτιάξει στα μέτρα του σινεμά η πασίγνωστη εταιρία κόμικ Marvel. Πρωτεργάτης αυτού του μεγαλόπνοου πρότζεκτ ο πολυτάλαντος Τζος Γουίντον, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και μουσικός σε ταινίες και σειρές όπως το Buffy the Vampire Slayer, Toy Story, Angel, Serenity κα, Ο Νεοϋορκέζος κατάφερε να δημιουργήσει ίσως τη μεγαλύτερη (τουλάχιστον σε αριθμό και κέρδη) σειρά ταινιών στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

Η Phase One λοιπόν του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel έχει πάρει την ονομασία “Avengers Assembled” και κράτησε από το 2008 έως το 2012. Έχει αποφέρει έσοδα συνολικής αξίας 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως (!) και πραγματοποίησε την αρχή μιας πολυαγαπημένης σειράς ταινιών στους φίλους των κόμικς και όχι μόνο.

Πάμε να δούμε τις ταινίες που ανήκουν σ’ αυτή τη φάση με χρονολογική σειρά:

M Payoff 1sht

Iron Man (2008)

Όταν ο πλούσιος βιομήχανος Τόνυ Σταρκ αναγκάζεται να φτιάξει μια ανθρώπινη στολή τεθωρακισμένου για να σώσει τη ζωή του, τελικά αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία και τις γνώσεις του για την καταπολέμηση του κακού.

 Iron Man (2008) on IMDb

incredible_hulk_poster

The Incredible Hulk (2008)

Ένα πείραμα με ακτίνες γάμμα πάει στραβά και ο Δρ. Μπρους Μπάνερ ασχολείται με τις παρενέργειες αυτού κυνηγημένος από ολόκληρο τον στρατό. Την ίδια στιγμή ένας στρατιώτης χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία για δικούς του (θανάσιμους) σκοπούς.

 The Incredible Hulk (2008) on IMDb

iron_man_2_poster

Iron Man 2 (2010)

Τώρα πια ο κόσμος γνωρίζει πως ο Τόνι Σταρκ είναι ένας υπερήρωας δισεκατομμυριούχος εφευρέτης και δέχεται πιέσεις από την κυβέρνηση, τον τύπο και τη κοινή γνώμη ώστε να μοιραστεί τη τεχνολογία του. Την ίδια στιγμή μια παράλογη Ρώσικη ιδιοφυία έχει πρόθεση να το κάνει σκοτώνοντάς τον.

 Iron Man 2 (2010) on IMDb

thor_poster

Thor (2011)

Ο πανίσχυρος και ταυτόχρονα αλαζόνας Ασγκαρντιανός Θορ φεύγει από το πλανήτη του για να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους της Γης, όπου πρέπει να μάθει την ταπείνωση, καταλήγοντας να βρει τον μεγάλο του έρωτα.

 Thor (2011) on IMDb

captain_america_poster

Captain America: The First Avenger (2011)

Αφού θεωρείται ακατάλληλος για στρατιωτική θητεία, ο Στιβ Ρότζερς γίνεται εθελοντής σε ένα άκρως απόρρητο ερευνητικό πρόγραμμα που με τον μετατρέπει στον Captain America, έναν υπερήρωα αφιερωμένο στην προάσπιση των Αμερικανικών ιδεωδών.

 Captain America: The First Avenger (2011) on IMDb

avengers_poster

The Avengers (2012)

Όταν η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται από τον αδερφό του Θορ, Λόκι και την ομάδα του, ο Νικ Φιούρι της S.H.I.E.L.D. συγκεντρώνει μια ομάδα υπερηρώων για να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή.

 The Avengers (2012) on IMDb