Κινηματογραφικά Νέα #33

58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Το αναλυτικό πρόγραμμα ενός από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς θεσμούς της Ελλάδας ανακοινώθηκε και περιλαμβάνει σημαντικούς ανεξάρτητους τίτλους, ενδιαφέροντα αφιερώματα, πολλές ελληνικές παραγωγές και ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις. Ταινία έναρξης του φεστιβάλ είναι το «On Body and Soul» της Ildikó Enyedi, που απέσπασε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ την αυλαία θα ρίξει το «The Party» της Sally Potter. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης τον Ruben Ostlund, τον μεγάλο νικητή του Φεστιβάλ των Καννών και θα προβάλει την ταινία «The Square» καθώς επίσης και το σύνολο της δουλειάς του Σουηδού δημιουργού. Επίτιμος καλεσμένος θα είναι και ο Alexander Payne, ο οποίος θα επιστρέψει στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει την νέα του ταινία «Downsizing», ενώ φέτος θα παρουσιαστεί και διαγωνιστικό τμήμα ταινιών Virtual Reality.

Πηγή

 

Vivien Leigh biopic: Μετά την μεγάλη επιτυχία της μίνι σειράς «Feud: Bette and Joan», που τους χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy, οι σεναριογράφοι Michael Zam και Jaffe Cohen καταπιάνονται για άλλη μια φορά με μια μεγάλη σταρ του Hollywood. Βασισμένοι στο βιβλίο «Vivien Leigh: A Biography» του Hugo Vickers, οι σεναριογράφοι επιδιώκουν να κάνουν μια ταινία που να εστιάζει στη ζωή της ηθοποιού αλλά και στη σχέση της με τον Laurence Olivier στο διάστημα από το 1940 μέχρι το 1960. Η Leigh είναι αποσπάσει το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου δύο φορές για την ερμηνεία της ως Scarlett O’ Hara στο «Gone with the Wind» αλλά και για το «Λεωφορείο ο Πόθος» όπου υποδύθηκε τη Blanche DuBois. Υπέφερε από διπολική διαταραχή και φυματίωση και πέθανε το 1967 σε ηλικία 53 ετών.

Πηγή

 

 

Judy: Και σαν τα ήδη προγραμματισμένα biopics να μην ήταν αρκετά, η Renee Zellweger ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τη Judy Garland στη μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία που θα εστιάζει στα τελευταία χρόνια της καριέρας της και συγκεκριμένα σε μια σειρά συναυλιών που πραγματοποίησε στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Τα γυρίσματα της ταινίας που έχει τον τίτλο «Judy» θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο στο Λονδίνο με σκηνοθέτη τον Rupert Goold. Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Tom Edge με σημαντικούς τηλεοπτικούς τίτλους στην καριέρα του όπως το «The Crown» του Netflix και η σειρά «Strike» του BBC, βασισμένη στα μυθιστορήματα μυστηρίου της J.K. Rowling.

Πηγή

 

 

«Call Me By Your Name» sequel: Ο Luca Guadagnino είναι τόσο ενθουσιασμένος με το «Call Me By Your Name» όσο και το κοινό του και δηλώνει ενδιαφέρον να γυρίσει και δεύτερο μέρος στην τρυφερή ερωτική ιστορία του με πρωταγωνιστές τον Armie Hammer και τον Timothee Chalamet. Όπως ο Richard Linklater με την «Before» τριλογία του, έτσι και ο Guadagnino θέλει να παρακολουθήσει τη σχέση του Elio και του Oliver τρία χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. Το σενάριο, που ήταν βασισμένο σε νουβέλα του Andre Aciman, του δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς στην ταινία δεν αναφέρθηκε το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου που λαμβάνει χώρα 15 χρόνια μετά. Έτσι ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι θέλει να ξαναπιάσει την ιστορία στη δεκαετία του ’90 που σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές για την Ιταλία και να τοποθετήσει του ήρωές του σε ένα νέο πλαίσιο.

Πηγή