Κινηματογραφικά Νέα #24

Φεστιβάλ Βενετίας: Η ταινία «Downsizing» του Alexander Payne θα είναι η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 30 Αυγούστου και θα παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα. Με πρωταγωνιστές τον Matt Damon και την Kristen Wiig, το «Downsizing» θα ανοίξει την φθινοπωρινή φεστιβαλική σεζόν που πολύ συχνά ανοίγει το δρόμο για τις μεγάλες βραβεύσεις (ειδικά αν κρίνουμε από το περσινό «La La Land», που άνοιξε πέρυσι το ίδιο φεστιβάλ). Η ιστορία του φιλμ μας τοποθετεί σε έναν μελλοντικό χρόνο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να συρρικνωθούν προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερο και να ζουν με λιγότερα χρήματα, αφού ένα κανονικό δολάριο αντιστοιχεί σε 500 «μικρά». Ο πρωταγωνιστής, πείθει την γυναίκα του να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία προκειμένου να πλουτίσουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμεναν. Στις αίθουσες η ταινία θα φτάσει τον Δεκέμβριο του 2017.

Πηγή

Swan Lake: Η ταινία που φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον τριών εταιρειών παραγωγής του Hollywood ( Universal, Paramount, TriStar) δεν είναι άλλη από την ιστορία του πιο φημισμένου μπαλέτου όλων των εποχών- της «Λίμνης των Κύκνων». Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ιταλός Luca Guadagnino του «A Bigger Splash», ο οποίος έχει πάρει φωτιά μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Call Me by Your Name» στο φεστιβάλ Sundance. Aυτή τη φορά, με τρία κινηματογραφικά στούντιο να τρέχουν από πίσω του, ο Guadagnino μάλλον θα πρέπει να κινηθεί σε πιο mainstream μονοπάτια, όμως σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ενδιαφέρον την δική του εκδοχή της αγαπημένης ιστορίας. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πως θα τη διαχειριστεί μέχρι στιγμής, όμως σίγουρα δε θα είναι μπαλέτο, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αποσπάσει η Felicity Jones.

Πηγή

D23 Expo 2017: Το επίσημο fanclub της Disney μαζεύτηκε στο D23 Expo, όπως συνηθίζει κάθε δύο χρόνια, όπου έγιναν μεγάλες ανακοινώσεις. Ας ξεκινήσουμε με ένα σίκουελ που περιμένουμε από το 2004: «Οι Απίθανοι» επιστρέφουν! Η οικογένεια υπερηρώων που αγαπήσαμε θα γυρίσει στις αίθουσες στις 15 Ιουνίου 2018, ενώ στην συνάντηση προβλήθηκε και ένα μικρό κλιπ από την ταινία που είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Άλλο ένα λατρεμένο σίκουελ έρχεται τον Ιούνιο του 2019 και δεν είναι άλλο από το «Toy Story 4.». Αυτή τη φορά βέβαια, ο Josh Cooley από συν-σκηνοθέτης γίνεται σκηνοθέτης και ο John Lasseter, ο εμπνευστής του θρυλικού franchise, περιορίζεται στο ρόλο του παραγωγού. Ο Dan Scanlon του «Monsters University» ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζει μια καινούρια «πολύ προσωπική ταινία», βασισμένη στο γεγονός ότι δεν γνώρισε τον πατέρα του, που πέθανε όταν ήταν ενός. Το πρότζεκτ δεν έχει τίτλο, ούτε ημερομηνία εξόδου.

Πηγή

Barry Jenkins: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, μετά το αριστουργηματικό «Moonlight», που του χάρισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, επιστρέφει με την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «If Beale Street Could Talk» του James Baldwin που δημοσιεύθηκε το 1974. Το βιβλίο διαδραματίζεται στο Harlem και είναι η ιστορία αγάπης της Tish και του Fonny. Ο Jenkins ξεκίνησε να γράφει το σενάριο το 2013, παράλληλα με το «Moonlight», και δήλωσε ότι «το να μεταφράσω τη δύναμη της αγάπης της Tish και του Fonny στην οθόνη είναι ένα όνειρο που είχα στην καρδιά μου για πολύ καιρό. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα». Η αδελφή του Baldwin, Gloria Karefa-Smart δήλωσε: «Θα χαρούμε να εμπιστευτούμε τον Barry Jenkins με αυτή τη μεταφορά». Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Οκτώβριο.

Πηγή