Κινηματογραφικά Νέα #22

Abdellatif Kechiche: Αν νομίζατε ότι μόνο οι πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες έχουν οικονομικά προβλήματα, σκεφτείτε το ξανά! Ο Abdellatif Kechiche πουλάει το Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2013 για τη «Ζωή της Αντέλ» ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει τη νέα του ταινία «Mektoub is Mektoub». Τα προβλήματα στην παραγωγή της ταινίας είναι πολλά, όλα ξεκίνησαν όμως όταν η τράπεζα που είχε αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών της παραγωγής έκανε πάγωμα των πληρωμών, αναγκάζοντας το σκηνοθέτη να «βγάλει στο σφυρί» το βραβείο του καθώς και δύο πίνακες ζωγραφικής που ισχυρίζεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη της «Ζωής της Αντέλ».

Πηγή

Everything: Αυτό είναι το πρώτο video game που θέτει υποψηφιότητα για Όσκαρ! Μετά τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ VIS Vienna Shorts για μικρού μήκους ταινίες στην Αυστρία, όπου το τρέιλερ του παιχνιδιού κέρδισε το βραβείο της επιτροπής για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, θεωρείται ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και κερδίζει μια υποψηφιότητα στην αντίστοιχη κατηγορία των βραβείων Όσκαρ. Η επιτροπή του Αυστριακού φεστιβάλ δήλωσε ότι «πέρα από το ότι είναι διασκεδαστικό, είναι ένα φιλμ με ένα δυνατό ποιητικό και φιλοσοφικό θέμα. Εξυπηρετεί επίσης έναν άκρως εκπαιδευτικό σκοπό, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής πολιτικής δήλωσης, που ενθαρρύνει να αφήσουμε τους εγωισμούς μας να διαλυθούν και να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική για τον κόσμο». Φυσικά η λίστα με τις υποψηφιότητες είναι ακόμα τεράστια και δεν ξέρουμε αν το video game θα καταφέρει να γράψει οσκαρική ιστορία.

Πηγή

Mary Poppins Returns: Το Entertainment Weekly δίνει στη δημοσιότητα αποκλειστικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του sequel της «Mary Poppins» αποκαλύπτοντας την Emily Blunt ως Mary Poppins και τον Lin Manuel Miranda σε ένα ρόλο αντίστοιχο του Dick Van Dyke (μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι καπνοδοχοκαθαριστής). Μας αποκαλύπτει επίσης ότι ο συνθέτης Marc Shaiman έγραψε ένα ολοκαίνουριο score για την ταινία (και προφανώς και νέα τραγούδια), ενώ από το υπόλοιπο καστ βλέπουμε τους Ben Whishaw και Emily Mortimer ως, ενήλικους πλέον, Michael και Jane Banks και τη Meryl Streep, σε άγνωστο ρόλο. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Julie Andrews και ο Dick Van Dyke θα κάνουν κι αυτοί τις guest εμφανίσεις τους, ενώ το νεό καστ συμπληρώνουν και ο Colin Firth και η Angela Lansbury.

Πηγή

The Man Who Killed Don Quixote: Ήταν το 2000 όταν ο Terry Gilliam ξεκίνησε τα γυρίσματα του Δον Κιχώτη του. Από τότε μέχρι σήμερα, είναι η πιο καταραμένη παραγωγή στην ιστορία του κινηματογράφου, με ηθοποιούς να αρρωσταίνουν, γυρίσματα να αναβάλλονται και κάθε είδους κακοτυχία να μπαίνει στη μέση της παραγωγής, δίνοντας αρκετό υλικό ώστε να γυριστεί το ντοκιμαντέρ «Lost in La Mancha» που παρακολουθεί όλες αυτές τις αποτυχημένες προσπάθειες. Σήμερα, μετά από 17 χρόνια, ο Terry Gilliam βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινία του με πρωταγωνιστές τους Jonathan Pryce και Adam Driver. Φυσικά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μέχρι η ταινία να φτάσει στις αίθουσες και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα υπάρξει κάποια άλλη καταστροφή, πάντως η επιμονή του Gilliam να κάνει αυτή την ταινία θα χαρακτηριζόταν και…δονκιχωτισμός.

Πηγή

Greek Animation Rocks: Με πρωτοβουλία της ASIFA* Hellas θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ελληνικό περίπτερο στο φεστιβάλ ταινιών animation του Annecy, ένα από τα πιο φημισμένα φεστιβάλ του είδους, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε 17 σχέδια παραγωγής ή ολοκληρωμένες ταινίες Ελλήνων και Κύπριων δημιουργών να αναζητήσουν συμπαραγωγούς από το εξωτερικό. Ακόμα δύο ολοκληρωμένες ελληνικές ταινίες animation, το «Αίνιγμα» των Άρη Φατούρου και Αντώνη Ντούσια και το «Εθνοφοβία» του Γιάννη Ζιόγκα, λαμβάνουν μέρος στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, εκπροσωπώντας άξια την ελληνική κοινότητα κοινουμένων σχεδίων.

*Association Internationale Du Film D’ Animation.

Πηγή