Κινηματογραφικά Νέα #21

 

Murder on the Orient Express: Ο Kenneth Branagh μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον με το εντυπωσιακό καστ του Orient Express του και φροντίζει να το κρατήσει ζωντανό με το πρώτο τρέιλερ της ταινίας να μας δημιουργεί αρκετά μεγάλες προσδοκίες. Η υπόθεση γνωστή: Ο Poirot ταξιδεύει από την Κωνσταντινούπολη στο Λονδίνο, όταν ένας από τους συνεπιβάτες του δολοφονείται. Καθώς το τρένο πέφτει σε μια χιονοθύελλα στη Γιουγκοσλαβία, ο Poirot πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση του χρόνου και να βρει το δολοφόνο με όσα μέσα διαθέτει. Το Orient Express είναι μια από τις δημοφιλέστερες περιπέτειες του Βέλγου ντετέκτιβ και η νέα ταινία θα έρθει στις αίθουσες το Νοέμβριο.

Πηγή

Annette: Ο Γάλλος σκηνοθέτης Leos Carax επιστρέφει με την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, πέντε χρόνια μετά το αριστουργηματικό «Holy Motors». Η ταινία θα είναι μιούζικαλ και θα πρωταγωνιστεί ο Adam Driver. Ο ρόλος της συμπρωταγωνίστριάς του όμως βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς αβεβαιότητας, καθώς η Rooney Mara, που ήταν η πρώτη επιλογή, εγκατέλειψε το πρότζεκτ. Τη θέση της φαίνεται να αναλαμβάνει η Michelle Williams χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί κάτι από επίσημες πηγές. Τα δικαιώματα της ταινίας, που, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Ιούλιο, έχει αποκτήσει η Amazon.

Πηγή

Fantastic Beasts 2: Όσοι έχουν λογαριασμό στο twitter, προφανώς γνωρίζουν την ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα της J.K. Rowling στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν λίγες μέρες λοιπόν, αποκάλυψε σε tweet-απάντηση προς επίμονη φαν, ότι έχει τελειώσει το σενάριο της δεύτερης ταινίας, η δράση της οποίας θα λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, δύο χρόνια μετά την πρώτη. Άλλες λεπτομέρειες δε γνωρίζουμε, πέρα από το γεγονός ότι η τριάδα των πρωταγωνιστών θα εμφανίζεται ξανά και ο Jude Law θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο του θρυλικού Albus Dumbledore. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες στις 16 Νοεμβρίου 2018.

Πηγή

Wonder Woman: Η ταινία στην οποία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της η DC, απαγορεύεται στο Λίβανο, εξαιτίας της πρωταγωνίστριας Gal Gadot, που είναι Ισραηλινής καταγωγής. Να διευκρινίσουμε ότι ο Λίβανος είναι επίσημα σε πόλεμο με το Ισραήλ και, ενώ η ταινία πέρασε από τον κρατικό φορέα έγκρισης, δεν θα προβληθεί τελικά λόγω πίεσης που ασκήθηκε από την Καμπάνια για το Μποϊκοτάζ των Υποστηρικτών του Ισραήλ. Γενικά, η χώρα δεν είχε προβεί ξανά σε μποϊκοτάζ ταινιών με Ισραηλινούς πρωταγωνιστές, όμως αυτό που φαίνεται να οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η θητεία της ηθοποιού στις Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις και η συνεχής έκφραση του θαυμασμού της για το έργο του Ισραηλινού Στρατού ενάντια στη Hamas. Με ή χωρίς προβολή στο Λίβανο πάντως, η Wonder Woman συνεχίζει να έχει καλύτερη επίδοση στο box office απ’ ό,τι οποιαδήποτε ταινία με γυναίκα υπερήρωα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή

La Traviata: Μετά την ιστορία που έγραψε η Sofia Coppola στις Κάννες, μας επιφυλάσσει άλλη μια έκπληξη που συνδυάζει το σινεμά και την όπερα. Η Coppola σκηνοθέτησε στο Teatro dell’Opera di Roma τη σπουδαία όπερα του Verdi «La Traviata» και τώρα είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες για αυτούς που δεν είχαν την ευκαιρία να τη δουν ζωντανά. Προς το παρόν, έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας τον Ιούλιο και έχει στόχο, λόγω συντελεστών, να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από τους σταθερούς φίλους της όπερας. Τα κοστούμια της παραγωγής υπογράφει ο Valentino.

Πηγή