Κινηματογραφικά Νέα #20

David Lynch: Ο σκηνοθέτης κλασικών ταινιών όπως το «Blue Velvet» και το «Mulholland Drive», δεν έχει σκοπό να ξανακάνει ταινία μεγάλου μήκους! Σε συνέντευξή του στη Sydney Morning Herald αναφέρει ότι η αιτία είναι οι αλλαγές στη βιομηχανία του σινεμά. «Τόσες ταινίες δεν πηγαίνουν καλά στο box office ενώ θα μπορούσαν να είναι σπουδαίες, και αυτές που τα πηγαίνουν καλά στο box office δεν είναι ταινίες που θα ήθελα να κάνω». Παρόλα αυτά, οι φανς του σκηνοθέτη έχουν ακόμα κάτι να περιμένουν, καθώς η συνέχεια της τηλεοπτικής του δημιουργίας «Twin Peaks» θα επιστρέψει στις 21 Μαϊου μετά από 16 χρόνια.

Πηγή

Suspiria remake: Ο σκηνοθέτης της ταινίας Luca Guadgnino, επιβεβαίωσε ότι ο Thom Yorke των Radiohead θα γράψει το soundtrack. Είναι η πρώτη φορά που ο Yorke θα συνθέσει μουσική ως σόλο καλλιτέχνης, πόσο μάλλον για μια ταινία. Ο σκηνοθέτης δήλωσε: « Το βάθος της δημιουργίας και του καλλιτεχνικού οράματός του είναι τόσο μοναδικό που η δική μας Suspiria θα ακούγεται ρηξικέλευθη και θα έχει ηχηρό αντίκτυπο στους θεατές». Στην ταινία, που είναι ένα remake της κλασικής ταινίας τρόμου του 1977 από τον Dario Argento, πρωταγωνιστούν η Tilda Swinton, η Dakota Jhonson και η Chloe Grace Moretz, ενώ τα γυρίσματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς όμως να έχει ακόμα ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες.

Πηγή

Μαίρη Τσώνη: Η ηθοποιός και τραγουδίστρια που έγινε γνωστή στον κινηματογράφο με το ρόλο της στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών. Στον καλλιτεχνικό χώρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος Mary & The Boy, ενώ το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε στο «Κακό» του Γιώργου Νούσια.

Πηγή

MTV Movie Awards: Τα βραβεία του MTV είναι η πρώτη διοργάνωση που δεν θα διαχωρίζει από εδώ και στο εξής το βραβείο υποκριτικής για τις ανδρικές και τις γυναικείες ερμηνείες. Το νέο gender-neutral βραβείο απέσπασε η Emma Watson για το ρόλο της ως Belle στο «Beauty and the Beast», ενώ το αντίστοιχο για την τηλεόραση δόθηκε στην 13χρονη Millie Bobby Brown του «Stranger Things». Η Watson δήλωσε ότι το συγκεκριμένο βραβείο δείχνει ότι «η υποκριτική σχετίζεται με την ικανότητα να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου και αυτό δεν χρειάζεται να διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες». Επίσης αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το βραβείο για το καλύτερο on screen φιλί δόθηκε φέτος στον Jharrel Jerome και τον Ashton Sanders του «Moonlight».

Πηγή

The Death and Life of John F. Donovan: Η ταινία είναι η πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του 28χρονου Καναδού Xavier Dolan και οι πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μας προσφέρουν μια μικρή ματιά στο εντυπωσιακό all star cast της. Ο Kit Harrington, η Suzan Sarandon, η Jessica Chastain, ο Michael Gambon και η Natalie Portman είναι μόνο λίγα από τα λαμπερά ονόματα του καστ. Σε συνέντευξή του ο Dolan ανέφερε ότι ο πυρήνας της ταινίας, που αφορά την αλληλογραφία που ένας αστέρας της τηλεόρασης μοιραζόταν με έναν νεαρό ηθοποιό, είναι περισσότερο «η σχέση μητέρας-γιου», ένα θέμα που εμφανίζεται πάρα πολύ συχνά στις ταινίες του.

Πηγή