Κινηματογραφικά Νέα #18

Martin Scorsese: Με το «Irishman» να βρίσκεται καθ’ οδόν, ο σπουδαίος σκηνοθέτης φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να συνεργαστεί με τους αγαπημένους του ηθοποιούς για ένα νέο πρότζεκτ. Παρόλο που ο Robert De Niro και ο Leonardo Di Caprio έχουν συνεργαστεί με τον Scorsese πολλές φορές στο παρελθόν, ποτέ δεν έχουν συναντηθεί στην ίδια ταινία. Αυτό ίσως να αλλάξει αφού η εταιρεία Imperative Entertainment, έχει αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου του David Gann «The Killing of the Flower Moon» και προσπαθεί να προσεγγίσει τους τρεις προαναφερθέντες οι όποιοι φαίνεται να το σκέφτονται σοβαρά.

Πηγή

Κάννες 2017: Η ημερομηνία της έναρξης του φεστιβάλ πλησιάζει και το επίσημο site αποκαλύπτει τις ταυτότητες της κριτικής επιτροπής που, μαζί με τον πρόεδρο Pedro Almodovar, θα αποφασίσει ποιες ταινίες θα βραβευτούν. Όπως κάθε χρόνο, η επιτροπή αποτελείται από τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες που δημιουργούν σε διαφορετικούς τομείς της έβδομης τέχνης σε όλο τον κόσμο. Φέτος, το Χρυσό Φοίνικα θα αποφασίσουν ο Nοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Park Chan-Wook, η Aμερικανοί ηθοποιοί Jessica Chastain και Will Smith, η Γερμανίδα σκηνοθέτης Maren Ade, η Γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης Agnes Jaoui, η Κινέζα ηθοποιός Fan Bingbing, ο Ιταλός σκηνοθέτης Paolo Sorrentino και ο Γάλλος συνθέτης Gabriel Yared.

Πηγή

Jonathan Demme: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών αφήνοντας πίσω του ένα ξεχωριστό έργο με αποκορύφωμα της καριέρας του τη «Σιωπή των Αμνών» που του χάρισε και το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Πέρα από αυτό όμως ο Demme δούλεψε και με ανεξάρτητες παραγωγές, δημιουργώντας αριστουργήματα όπως το «Philadelphia» που έδωσε στον Tom Hanks έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, καθώς και το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου. Ακόμα, ασχολήθηκε και με το μουσικό ντοκιμαντέρ με ταινίες όπως το «Stop Making Sense» για τους Talking Heads. Αιτία του θανάτου του φαίνεται να ήταν επιπλοκές του καρκίνου του οισοφάγου με τον οποίο πάλευε από το 2015.

Πηγή

Tribeca: Άλλη μια σημαντική διάκριση για το Ελληνικό σινεμά έρχεται από την Αμερική. Η ταινία «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Πρόγραμμα του διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ της Tribeca. H επιτροπή, που αποτελείτο από τους Willem Dafoe, Peter Fonda, Alessandro Nivola, Ruth Wilson και Tavi Gevinson ανέφερε χαρακτηριστικά: « [η ταινία] μας προκάλεσε να κοιτάξουμε με νέο τρόπο και μας παρέσυρε από την εκπληκτική ανθρωπιά των δύσκολων χαρακτήρων της». «Ο Γιος της Σοφίας» είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας με την υποστήριξη του Eurimages.

Πηγή

Isle of Dogs: Η νέα stop motion ταινία του Wes Anderson έχει ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες και μια αφίσα γεμάτη με ονόματα διάσημων ηθοποιών. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 20 Απριλίου του 2018 και θα διαδραματίζεται στην Ιαπωνία ακολουθώντας το ταξίδι ενός αγοριού που ψάχνει το σκύλο του. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο στην Αγγλία, ενώ το καστ περιλαμβάνει ηθοποιούς όπως ο Bill Murray, ο Bryan Cranston, η Tilda Swinton, η Scarlett Johansson, η Greta Gerwig, η Frances McDormand, ο Jeff Goldblum και η Yoko Ono.

Πηγή