Κινηματογραφικά Νέα #17

Fantastic Beasts 2: Μετά από αρκετή αναμονή, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του ηθοποιού που θα ενσαρκώσει τον Albus Dumbledore στο επόμενο Fantastic Beasts και δεν είναι άλλος από τον Jude Law! Ο Βρετανός ηθοποιός θα παίξει απέναντι στον Johnny Depp που ενσαρκώνει τον Gellert Grindelwald, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του Dumbledore πριν γίνει διευθυντής του Hogwarts. Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει και πάλι ο David Yates, ενώ η J.K. Rowling, που απέδειξε ότι είναι τόσο καλή σεναριογράφος όσο και συγγραφέας, θα υπογράφει ξανά το σενάριο.

Πηγή

The Last Jedi: Και στο φετινό Star Wars Celebration είχαμε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με τη νέα ταινία με ένα teaser trailer, που εντείνει την ανυπομονησία μας και την αφίσα στην οποία εμφανίζονται ο Luke Skywalker, η Rey και ο Kylo Renn. Όσον αφορά το teaser, εστιάζει αρκετά στην εκπαίδευση της Rey από τον Luke ενώ μας χαρίζει και μια μικρή ματιά σε όλους τους ήρωες που γνωρίσαμε στο The Force Awakens αλλά και γενικά στο franchise. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο της ταινίας, που θα βγει στις αίθουσες το Δεκέμβριο, υπογράφει ο Rian Johnson.

Δες το trailer

Aladdin: Τον τελευταίο καιρό οι συζητήσεις για το κάστινγκ των live action ταινιών της Disney δίνουν και παίρνουν και αυτή τη φορά γυρίζουν γύρω από τον Aladdin και συγκεκριμένα, το ρόλο του Τζίνι. Ο Will Smith φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την εταιρία για το ρόλο που ταυτίστηκε για πάντα με τη μοναδική φωνή του Robin Williams. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο Guy Richie, ενώ το σενάριο έχει ήδη γραφτεί από τον John August («Big Fish»). Όσον αφορά τους δύο πρωταγωνιστές, η Disney, επιμένοντας στην προσπάθεια να αποφύγει τις κριτικές για whitewashing, έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς νέους ηθοποιούς από τη Μέση Ανατολή.

Πηγή

Clint Eastwood: Ο 87χρονος σκηνοθέτης θα επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη με μια ιστορία που αφορά και πάλι «σύγχρονους Αμερικανούς ήρωες». Η ταινία που θα έχει τίτλο «Τhe 15:17 to Paris» αναφέρεται στο πως 3 Αμερικανοί στρατιώτες απέτρεψαν ένα τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS σε τραίνο στο Παρίσι. Είναι βασισμένη σε βιβλίο που αναφέρεται στο ίδιο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα το 2015 στο τραίνο Βρυξέλλες-Παρίσι και θα γυριστεί για την Warner Bros. Ο στόχος είναι να βγει στις αίθουσες στο τέλος της χρονιάς, κοντά στην περίοδο των βραβείων.

Πηγή

Κάννες 2017: Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ανακοινώθηκε και είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Στο διαγωνιστικό τμήμα, βρίσκουν τη θέση τους εξαιρετικά ενδιαφέροντες τίτλοι και ακόμα πιο ενδιαφέροντα ονόματα. Από τον Michael Haneke μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο, τον Francois Ozon και τον Fatih Akin αλλά και την σημαντική παρουσία γυναικών σκηνοθέτιδων όπως η Sofia Coppola και η Lynne Ramsay, το φεστιβάλ των Καννών αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της κορυφαίας κινηματογραφικής διοργάνωσης στον κόσμο. Παράλληλα, σημαντικά ονόματα εμφανίζονται και εκτός του διαγωνιστικού τμήματος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε και της ανακαλύψεις στο τμήμα «Un Certain Regard» για τους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες.

Πηγή