Κινηματογραφικά Νέα #16

Batgirl: Ο Josh Whedon, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Marvel τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται να…αλλαξοπιστήσει και να αναλάβει το γράψιμο, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της νέας ταινίας της DC Comics, «Batgirl». Στην ταινία, στην οποία θα πρωταγωνιστεί η ομώνυμη ηρωίδα θα εμφανίζονται και άλλοι γνωστοί χαρακτήρες της DC, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ο Batman θα κάνει κάποια εμφάνιση. Δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση γαι το κάστινγκ, όμως η Batgirl δεν είναι η μόνη γυναίκα υπερήρωας που θα αποκτήσει τη δική της ταινία, καθώς περιμένουμε την ταινία «Wonder Woman» τον Ιούνιο και την ταινία για της γυναίκες-villains της DC. Και η αντίπαλος Marvel όμως ετοιμάζει τη δική της γυναικεία superhero ταινία βασισμένη στο χαρακτήρα Captain Marvel, με την Brie Larson στον ομώνυμο ρόλο.

Πηγή

Paul Thomas Anderson – Daniel Day-Lewis: Ακριβώς δέκα χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία στην ταινία «There will be Blood», ο Paul Thomas Anderson και ο Daniel Day-Lewis, θα μας χαρίσουν άλλη μια συνεργασία αυτά τα Χριστούγεννα. Η εταιρεία Focus δεν έχει ακόμα ανακοινώσει τον τίτλο της νέας ταινίας όμως υπάρχει η φήμη ότι προσωρινά ο τίτλος του πρότζεκτ είναι «Phantom Thread». Oύτε για την πλοκή γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες πέραν του γεγονότος ότι διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50 και εστιάζει στη ζωή ενός αντισυμβατικού σχεδιαστή μόδας. Συμπρωταγωνιστές του Day-Lewis oι Richard Graham και Lesley Manville , ενώ στη μουσική, ο σταθερός συνεργάτης του Anderson, Johnny Greenwood.

Πηγή

Κάννες 2017: Μετά τη μνεία στον Jean-Luc Godard, η αφίσα του φεστιβάλ των Καννών επιστρέφει με τη θρυλική Claudia Cardinale για την εβδομηκοστή έκδοση της διοργάνωσης. Η ηθοποιός δήλωσε πως είναι «τιμή μου και δηλώνω περήφανη που θα φέρω τη σημαία του 70ου Φεστιβάλ Καννών…Είναι η εικόνα που έχω η ίδια για το φεστιβάλ, ενός γεγονότος που φωτίζει τα πάντα τριγύρω του. Αυτός ο χορός στις στέγες της Ρώμης το 1959. Κανείς δεν θυμάται το όνομα του φωτογράφου…Κι εγώ το έχω ξεχάσει. Αλλά αυτή η φωτογραφία θυμίζει την καταγωγή μου και μια εποχή που ούτε κατά διάνοια δεν ονειρευόμουν πως θα ανέβω τα σκαλοπάτια της πιο διάσημης αίθουσας του κόσμου. Καλή επέτειο!». Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 17-28 Μαίου και την επίσημη έναρξή του θα αναγγείλει η Monica Bellucci.

Πηγή

Le Redoutable: Ο βραβευμένος με Όσκαρ Michel Hazanavicius, έχει γενέθλια και μας κάνει…δώρο το teaser της νέας του ταινίας. Πρόκειται για την ταινία «Le Redoutable», την έκτη ταινία μεγάλου μήκους του Γάλλου σκηνοθέτη, που αφορά την ιστορία αγάπης του σκηνοθέτη Jean-Luc Godard και της σκηνοθέτη και ηθοποιού Anne Wiazemsky. Στο ρόλο του Godard o (αγνώριστος) Louis Garrel, μαζί με ένα καστ που πλαισιώνεται από τις «Stacy Martin, Bérénice Bejo και πολλούς άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς», όπως έγραψε ο Hazanavicius στο λογαριασμό του στο Facebook. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε το «Redoutable» στην έναρξη των φετινών Καννών, αφού θεωρείται ένα από τα φαβορί, ενώ υπάρχει περίπτωση να συναντηθεί και με τον ίδιο τον Jean-Luc Godard, που θεωρείται πολύ πιθανό να παρουσιάσει τη νέα ταινία του στις Κάννες.

Πηγή

18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Στις 29 Μαρτίου έλαβε χώρα στον κινηματογράφο Δαναό η τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με την ταινία «Tour de France» του Rachid Djaïdani να αποσπά το βραβείο της κριτικής επιτροπής και την ταινία «Les Innocentes» της Anne Fontaine να φεύγει με το βραβείο κοινού. Και τα δύο βραβεία τα παρέλαβαν εκπρόσωποι των εταιρειών διανομής των δύο ταινιών στην Ελλάδα.

Πηγή