Κινηματογραφικά Νέα #13

The Last Jedi: Στο meeting των μετόχων της Disney, αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου επεισοδίου του Star Wars, με χιλιάδες fans να παραληρούν στα social media. Οι εικόνες δεν είναι διαθέσιμες για το κοινό, αλλά ο δημοσιογράφος των Los Angeles Times, Daniel Miller, μας έδωσε, μέσω twitter, μια μικρή γεύση του πολυπόθητου υλικού. Όπως αναφέρει, βλέπουμε τη συνάντηση της Rey και του Lyke Skywalker ο οποίος τη ρωτάει ποια είναι, ενώ εμφανίζονται και άλλοι χαρακτήρες από τη σειρά, όπως η Πριγκίπισσα Leia, ο Chewbacca και ο Finn. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ εμείς δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε το πρώτο teaser.

Πηγή

Akira Kurosawa: Ο σπουδαίος Ιάπωνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης επιστρέφει στο σινεμά…μετά θάνατον! Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου στο Πεκίνο, οι εταιρίες Huayi Brothers και CKF Pictures έχουν αγοράσει τα δικαιώματα του σεναρίου του Kurosawa “The Mask of the Black Death” το όποιο δεν πρόλαβε να φτάσει στη μεγάλη οθόνη, καθώς ο μεγάλος δημιουργός έφυγε από τη ζωή. Το σενάριο είναι βασισμένο στο διήγημα του Edgar Allan Poe, “The Masque of the Red Death” και αφορά έναν πρίγκιπα ο οποίος, όταν μια θανατηφόρα ασθένεια χτυπά την πόλη, κλείνεται στο παλάτι του, αδιαφορώντας για τις συνέπειές της στους κατοίκους. Όμως, όπως αποδεικνύεται, κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί από τον Κόκκινο Θάνατο. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2020.

Πηγή

Terry Gilliam: Μετά από 17 χρόνια προσπάθειας και συνεχών εμποδίων, ο Terry Gilliam φαίνεται πως κατάφερε επιτέλους να ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία “The Man Who Killed Don Quixote”. Μέσα στα χρόνια, πολλά ονόματα εμφανίστηκαν στους κεντρικούς ρόλους, τελικά όμως φαίνεται πως στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει ο Adam Driver, στο ρόλο ενός αλαζόνα διαφημιστή που συναντά τον Δον Κιχώτη, τον οποίο θα υποδυθεί ο Jonathan Pryce. Την παραγωγή φαίνεται να έχει αναλάβει η Amazon Studios, ενώ μέλη του καστ και του συνεργείου έχουν ανεβάσει φωτογραφίες σχετικές με την πραγματοποίηση της ταινίας στους λογαριασμούς τους στα social media. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά αυτή τη φορά και θα δούμε τον Δον Κιχώτη σύντομα στις αίθουσες.

Πηγή

Βραβεία Ίρις: Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου ανακοινώθηκαν, με το “Suntan” του Αργύρη Παπαδημητρίου να προηγείται με 11 υποψηφιότητες και τις ταινίες “Νήμα” του The Boy και “Νοτιάς” του Τάσου Μπουλμέτη να ακολουθούν με 10 και 8 υποψηφιότητες αντίστοιχα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Ακαδημία θέσπισε φέτος για πρώτη φορά το Βραβείο Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, αναγνωρίζοντας ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες δημιουργοί στρέφονται πλέον στο μέσο. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πηγή