Κινηματογραφικά Νέα #10

Love Actually: Η εξαιρετικά επιτυχημένη ρομαντική κομεντί του 2003 επιστρέφει με ένα sequel μικρού μήκους. Η δράση του φιλμ θα διαδραματίζεται 14 χρόνια μετά το original, ενώ τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ξανά ο Richard Curtis. Ο σκηνοθέτης επιβεβαίωσε την επιστροφή του Hugh Grant, της Keira Knightley, του Liam Neeson, του Colin Firth και του Bill Nighy, ενώ σίγουρα αισθητή θα είναι η απουσία του Alan Rickman που είναι ο μόνος από το αρχικό καστ που δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η ταινία γυρίζεται για φιλανθρωπικό σκοπό, και θα προβληθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Red Nose Day, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας. Έτσι, η ταινία, που διαρκεί 10 λεπτά, θα προβληθεί το βράδυ της 24ης Μαρτίου από το BBC One, στην ειδική εκπομπή για τη Red Nose Day.

Πηγή

Mulan live-action: Η Disney, προφανώς αποφασισμένη να μετατρέψει όλες τις κλασικές animated ταινίες της σε live – action, θέτει πορεία προς το reboot της Mulan, που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου 2018. Πριν από μερικούς μήνες η εταιρία απηύθυνε κάλεσμα προς Κινέζες ηθοποιούς να κάνουν οντισιόν για το ρόλο, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι την ταινία θα σκηνοθετήσει η Niki Caro. Η Caro είναι η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ταινία της Disney, με πρώτη την Ava DuVernay (“A Wrinkle Of Time”, 2018). Η ταινία “Mulan”, είναι βασισμένη στον κινέζικο θρύλο της Χούα Μουλάν, η οποία μεταμφιέστηκε σε άνδρα για να πάρει τη θέση του πατέρα της στο στρατό.

Πηγή

BAFTA 2017: Για άλλη μια φορά, το “La La Land” του Damien Chazelle κατέκτησε τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς σημειώνοντας 5 συνολικά νίκες, ανάμεσα στις οποίες και αυτή της καλύτερης ταινίας. Όσον αφορά τις κατηγορίες των ηθοποιών, εκεί μάλλον είχαμε εκπλήξεις, αφού με το αγαλματίδιο Β’ Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου έφυγαν ο Dev Patel (“Lion“) και η Viola Davis (“Fences”), που δεν θεωρούνταν τα μεγάλα φαβορί. Η ταινία “Ι, Daniel Blake” του Ken Loach βραβεύτηκε ως η καλύτερη βρετανική ταινία της χρονιάς, ενώ η πιο σημαντική βράβευση της βραδιάς ήταν μάλλον αυτή του Mel Brooks, που του απονεμήθηκε το βραβείο BAFTA Fellowship, για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Διαβάστε όλη τη λίστα των νικητών

Lars Von Trier: Ο αμφιλεγόμενος Δανός auteur επιστρέφει με την ταινία “The House That Jack Built” η οποία διηγείται την ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Matt Dillon, ενώ στους γυναικείους ρόλους θα δούμε τις Riley Keough και Sofie Gråbøl. Στην πρώτη φωτογραφία της ταινίας που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναπαριστά έναν άνδρα με δρεπάνι, ο Trier κάνει ξεκάθαρη αναφορά στην ταινία του, επίσης Δανού, Carl Theodor Dreyer, “Vampyr” (1932). Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι “το The House That Jack Built ασπάζεται την ιδέα ότι η ζωή είναι μοχθηρή και άψυχη, γεγονός που δυστυχώς αποδεικνύεται από την πρόσφατη άνοδο του Homo Trumpus – του βασιλιά των αρουραίων”. Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στη Σουηδία το Μάρτιο και θα συνεχίσουν στην Κοπεγχάγη το Μάιο. Στις αίθουσες, αναμένεται το 2018.

Πηγή

Ουζμπεκιστάν: Αν μας διδάσκουν κάτι οι υπεύθυνοι του promotion της Ουζμπέκικης ταινίας δράσης “Daydi” αυτό είναι ότι αν ο Morgan Freeman δεν παίζει στην ταινία σου, καλό θα ήταν να μην τον βάζεις στην αφίσα της. Μπερδευτήκατε; Ας το πάρουμε από την αρχή. Το σώμα αδειοδότησης ταινιών του Ουζμπεκιστάν, απαγόρευσε την έξοδο της ταινίας “Dyadi” στις αίθουσες γιατί, αντίθετα με ό,τι πίστεψαν οι υποψήφιοι θεατές, ο Morgan Freeman, παρόλο που υπάρχει στην αφίσα της ταινίας, τελικά δεν εμφανίζεται. Η εταιρία παραγωγής “Τimur Film” δεν έχει προβεί σε σχόλια, ενώ είναι αμφίβολο το αν τελικά θα προβληθεί ποτέ η ταινία στους κινηματογράφους.

Πηγή