Κινηματογραφικά Νέα #07

Oscars 2107: Τις υποψηφιότητες των φετινών Oscars κατακτά για άλλη μια φορά το “La La Land” του Damien Chazelle, με το ρεκόρ των 14 υποψηφιοτήτων! Ακολουθούν το “Arrival” του Denis Villeneuve και το “Moonlight” του Barry Jenkins με 8 υποψηφιότητες. Όπως φαίνεται, αυτή τη χρονιά η Ακαδημία κατάφερε να αποφύγει το #OscarsSoWhite κρατώντας μια καλή ισορροπία ανάμεσα στους λευκούς και τους μαύρους υποψήφιους. Κατά τα άλλα δεν υπήρχαν εκπλήξεις, αν εξαιρέσουμε την αναπάντεχη υποψηφιότητα της ταινίας “The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου στη κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου, το οποίο έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου. Την τελετή, που θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάσει ο Jimmy Kimmel.

Αναλυτικά η λίστα

Star Wars VIII: Είναι γεγονός! Το επεισόδιο VIII έχει τίτλο: “Star Wars: The Last Jedi”. Η ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα το μεσημέρι στον επίσημο λογαριασμό του Star Wars στο twitter και έχει ήδη κατακτήσει τα social media. Η ταινία φτάνει στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Benedict Cumberbatch: Η συμμετοχή του Βρετανού ηθοποιού στην ταινία «The Current War» ως Thomas Edison επιβεβαιώνεται από την πρώτη φωτογραφία που έδωσε η παραγωγή στην δημοσιότητα. Η ταινία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην επιχειρηματική διαμάχη ανάμεσα στον Edison και τον George Westinghouse (τον οποίο θα υποδυθεί ο Michael Shannon) για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Alfonso Gomez-Rejon (“Μe, Earl and The Dying Girl”). Το καστ συμπληρώνουν η Katherine Waterston, o Tom Holland και ο Nicholas Hoult ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα βγει η ταινία στις αίθουσες.

Πηγή

A Woman of No Importance: Η Paramount απέκτησε τα δικαιώματα του βιβλίου της Sonia Purnell “A Woman of No Importance”. Πρόκειται για τη βιογραφία της Αμερικανίδας κατασκόπου Virginia Hall και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχθηκε η Daisy Ridley, που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη πέρυσι με το “Star Wars: The Force Awakens”. Εκτός από τις αποστολές της Hall, η ταινία θα εστιάζει επίσης στη δυσκολία της να ενταχθεί στο χώρο, τόσο λόγω του φύλου της, όσο και λόγω του κινητικού προβλήματος που αντιμετώπιζε ύστερα από κυνηγετικό ατύχημα.

Πηγή