Κινηματογραφικά Νέα #05

Tim Burton: Ο Will Smith φαίνεται να ενδιαφέρεται να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο live action remake της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney, “Dumbo”. Η ταινία είναι άλλη μια προσθήκη στην ασφαλή συνταγή της εταιρίας να μετατρέπει τις κλασικές της animated ταινίες σε live action. Η διαφορά αυτού του πρότζεκτ όμως, είναι ότι τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Tim Burton. Η ιστορία του “Dumbo” ανταποκρίνεται αρκετά στις σεναριακές προτιμήσεις του σκηνοθέτη, μιας και αφορά ένα μικρό ελέφαντα του τσίρκου που πέφτει θύμα εκφοβισμού λόγω των μεγάλων αυτιών του, τα οποία τελικά χρησιμοποιεί για να πετάξει. Αναμένεται βέβαια να διαπιστώσουμε αν τελικά θα επικρατήσει η αισθητική της Disney ή του σκηνοθέτη σε αυτό το remake.

Πηγή

Χρυσές Σφαίρες 2017: Μπορεί το La La Land να έσπασε κάθε ρεκόρ με 7 νίκες, την παράσταση όμως στη φετινή απονομή έκλεψε, για άλλη μια φορά, η μοναδική Meryl Streep και ο λόγος την εναντίον του Donald Trump. Η Meryl Streep τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille για την συνολική προσφορά της και προτίμησε, αντί της συνηθισμένης ανασκόπησης της καριέρας της, να εκφράσει τους προβληματισμούς της για την σημερινή κατάσταση των ΗΠΑ και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη χώρα υπό τη διακυβέρνηση του Donald Trump. Φυσικά, ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει την απάντηση του την επόμενη μέρα, μέσω twitter, αναφέροντας πως δεν εκπλήσσεται που έπεσε θύμα κριτικής αυτών που χαρακτήρισε ως “liberal movie-people”.

Πηγή

BAFTA 2017: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των βραβείων της Βρετανικής ακαδημίας κινηματογράφου (ΒAFTA) και, όπως ήταν αναμενόμενο, χορεύουν στους ρυθμούς της “La La Land” με 11 υποψηφιότητες για την ταινία του Damien Chazelle. Ακολουθούν το “Arrival” του Denis Villeneuve και το “Nocturnal Animals” του Tom Ford με 9 υποψηφιότητες. Ευτυχώς, δεν αγνοήθηκαν το “Ι, Daniel Blake” του Ken Loach και το “American Honey” της Andrea Arnold, αν και το τελευταίο είναι υποψήφιο μόνο σε μια κατηγορία.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Κάννες 2018: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου ετοιμάζεται να κατακτήσει και την τηλεόραση. Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Thierry Frémaux, δήλωνε μέχρι πέρυσι πως, για να συμπεριληφθεί στο φεστιβάλ και η τηλεόραση, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό. Έτσι και θα γίνει, όπως φαίνεται από τις πρώτες πληροφορίες. Από το 2018 θα φιλοξενούνται δύο φεστιβάλ στην Κυανή Ακτή. Οι λεπτομέρειες για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ δεν είναι γνωστές, θα δοθεί όμως μεγάλη έμφαση στις αγοραπωλησίες ενώ υπάρχου και σχέδια για workshops σεναριογράφων και σχολή για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Πηγή

Star Wars VIII: Σε συνέντευξή του στο USA Today ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του νέου επεισοδίου του Star Wars μας δίνει μια (πολύ μικρή) γεύση για τη νέα ταινία. Όπως λέει θα παρέχει παραπάνω πληροφορίες για τους νέους κεντρικούς ήρωες και θα εστιάζει αρκετά στη σχέση της Rey με τον Luke Skywalker. Επίσης, η ταινία έχει τίτλο και η πρόσφατα εκλιπούσα Carrie Fisher πρόλαβε να γυρίσει όλες τις σκηνές στις όποιες εμφανίζεται. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή