Κινηματογραφικά Νέα #01

Χρυσές Σφαίρες 2017: Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Το μιούζικαλ “La La Land” του Damien Chazelle και το “Moonlight” του Barry Jenkins βρίσκονται στην κορυφή, με επτά (7) και έξι (6) υποψηφιότητες αντίστοιχα. Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στις 8 Ιανουαρίου.

Διάβασε εδώ όλες τις υποψηφιότητες

Critics’ Choice: Το “La La Land” θέτει ξεκάθαρη πορεία προς τα Όσκαρ, αποσπώντας τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας. Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Casey Affleck για την ερμηνεία του στο “Manchester by the Sea” ενώ το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου αποδόθηκε στη Natalie Portman για το “Jakie”.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου: Η Maren Ade είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας με το “Toni Erdmann”. “Και τέλος λίγες στατιστικές,” είπε η Ade παραλαμβάνοντας το βραβείο της στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. “Είναι η πρώτη φορά που μια ταινία φτιαγμένη από γυναίκα κερδίζει αυτό το βραβείο και είναι 2016.”

Διάβασε περισσότερα εδώ

Gotham City Sirens: Η Margot Robbie και ο David Ayer επιστρέφουν για άλλη μια ταινία αφιερωμένη στους “κακούς” της DC, μόνο που αυτή τη φορά είναι… γυναικεία υπόθεση. Η ταινία θα αφορά τις κλασικές κακές της DC όπως η Catwoman και η Poison Ivy, ενώ η Margot Robbie θα επιστρέψει στο ρόλο της ως Harley Quinn, η οποία αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δημοφιλής γυναικείος χαρακτήρας της DC.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Δουνκέρκη: Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Christopher Nolan που τοποθετείται στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δες εδώ το trailer