Κινηματογραφικά Νέα #30

TIFF 2017: Το δεύτερο μεγαλύτερο φθινοπωρινό κινηματογραφικό φεστιβάλ έφτασε στο τέλος του με την απονομή των βραβείων στις 17 Σεπτεμβρίου. Το μεγαλύτερο βραβείο του Φεστιβάλ του Τορόντο, είναι το λεγόμενο People’s Choice Award, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να «προβλέπει» τους μεγάλους νικητές των Όσκαρ. Φέτος το βραβείο αυτό απέσπασε η ταινία του Martin McDonagh «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», οπότε έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι θα τη συναντήσουμε στα φετινά Όσκαρ. Το αντίστοιχο βραβείο για τα ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία «Visages, Villages» της Agnes Varda, ενώ το People’s Choice για τις μεταμεσονύχτιες προβολές απέσπασε το «Bodied» του Joseph Khan, κερδίζοντας το «The Disaster Artist» που ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή.

Πηγή

 

Harry Dean Stanton: Ο Αμερικανός ηθοποιός με περισσότερους από 197 ρόλους στο ενεργητικό του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών στο Los Angeles την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Ξεκίνησε την καριέρα του με μικρούς ρόλους στην τηλεόραση και παρέμεινε σε δεύτερους ρόλους μέχρι το 1984 που, σε ηλικία 57 ετών, έγινε για πρώτη φορά πρωταγωνιστής στην ταινία «Παρίσι, Τέξας» του Wim Wenders. Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε στην κωμωδία «Repo Man» του Alex Cox που έγινε καλτ και έφερε τον Stanton στο απόγειο της καριέρας του. Από τότε, προτίμησε να επιστρέψει σε δεύτερους ρόλους και παρέμεινε ενεργός μέχρι και φέτος, κάνοντας μια εμφάνιση στο «Twin Peaks: The Return» και πρωταγωνιστώντας στην ταινία «Lucky» που θα βγει φέτος στις αίθουσες.

Πηγή

 

Woody Allen: Ο 82χρονος σκηνοθέτης έχει δηλώσει ότι κάνει ταινίες για να μη σκέφτεται το θάνατο και πρέπει να τον σκέφτεται πολύ συχνά, αφού με το «Wonder Wheel» να αναμένει την πρεμιέρα του τον Οκτώβριο στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, ο Allen είναι έτοιμος για ακόμα μια ταινία. Αν και ούτε ο τίτλος ούτε η πλοκή είναι ακόμη γνωστά, ανακοινώθηκε το καστ της ταινίας και είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό. Ο Timothee Chalamet, η Elle Fanning και η Selena Gomez ήταν τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν, ενώ σύντομα προστέθηκαν οι Jude Law, Liev Schreiber, Diego Luna, Annaleigh Ashford, Rebecca Hall, Cherry Jones, Will Rogers και Kelly Rohrbach.

Πηγή

 

Hellboy: Μετά από δύο ταινίες με τον Guillermo Del Toro πίσω από την κάμερα, ο ήρωας του Mike Mignola επιστρέφει με ένα reboot που τιτλοφορείται «Hellboy: The Rise of the Blood Queen» και θα είναι R-rated. Καθώς ο Del Toro είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει ξανά Hellboy, στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει ο Neil Marshall ενώ ο ρόλος που εκτέλεσε με επιτυχία ο Ron Perlman θα περάσει τώρα στον David Harbour του «Stranger Things». Οι νέες ανακοινώσεις, που συνοδεύτηκαν από μια φωτογραφία του Harbour in costume, ευχαρίστησαν τους φαν των πρώτων ταινιών στα social media, ενώ η νέα ταινία θα βγει στις αίθουσες μέσα στο 2018.

Πηγή

 

Star Wars IX: Μετά από την αποτυχία της συνεργασίας με τον Colin Trevorrow του «Jurassic World», η Lucasfilm ανακοινώνει ότι στη σκηνοθεσία αλλά και στο σενάριο του 9ου Επεισοδίου του θρυλικού franchise θα επιστρέψει ο άνθρωπος που το επανέφερε στη ζωή το 2015, ο σκηνοθέτης του «The Force Awakens» J.J. Abrams. ««Με το “The Force Awakens” ο J.J. παρέδωσε όλα όσα μπορούσαμε να ελπίζουμε και είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφει για να ολοκληρώσει την τριλογία», δήλωσε η πρόεδρος της Lucasfilm, Kathleen Kennedy. To 9o και τελευταίο επεισόδιο της νέας τριλογίας θα βγει στις αίθουσες στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή