Get Hard (2015)

Poster

Ένας πλούσιος τραπεζικός διευθυντής καταδικάζεται άδικα για απάτη και στέλνεται στη φυλακή. Έχοντας τριάντα ημέρες ελευθερίας εμπρός του και λόγω του μεγάλου του φόβου για το τι θα συναντήσει πίσω από τα κάγκελα, προσλαμβάνει έναν έγχρωμο που του καθαρίζει το αυτοκίνητο για να τον κάνει σκληρό καρύδι.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Μια κωμωδία που έχει μέσα της όλες τις κοινωνικές τάξεις της Αμερικής. Με ένα πολύ έξυπνο τρόπο, μας παίρνει από το χέρι και μας δείχνει τις επιτυχίες και τις κακοτυχίες των κοινωνικών στρωμάτων στων οποίων αναφέρεται. Αν είσαι λιγάκι ανυποψίαστος δεν θα το ξεχωρίσεις εύκολα, θα σου μείνει πολύ το ότι είναι μια ταινία με καλές δόσεις γέλιου. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Η διαδρομή αρχίζει από τον επιτυχημένο Αμερικάνο James, στον αρκετά ζορισμένο οικονομικά έγχρωμο Darnell. Οι δυο άντρες θα αναπτύξουν μια εξαιρετική φιλία, με δικό τους κώδικα επικοινωνίας και μέσα σε αυτή την θεότρελή πορεία θα συναντήσουμε κάθε “καρυδιάς καρύδι”.

Ακάλυπτοι επιχειρηματίες, σε αντίθεση με έντιμους απατεώνες είναι το περιβάλλον του James για 30 μέρες, και με “δάσκαλο” τον Darnell, περιφερόμαστε σε ένα ποικίλο κόσμο. Πίνοντας καφεδάκι με γκέι, γνωρίζοντας τα γκέτο των μαύρων και αναζητώντας προστασία και από το γκέτο των λευκών, ο James θα γίνει άντρας τελικά και θα καταλάβει την δύναμη που είχε πολύ βαθιά μέσα του. Και όπως λέμε και εμείς εδώ “ο φίλος στα δύσκολα φαίνεται”, έτσι και ο James κατάλαβε ποιος είναι ποιος, και φέρθηκε αναλόγως!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στην σκηνοθεσία θα συναντήσουμε τον Etan Cohen (Madagascar 2- Men In Black)να πλαισιώνει εξαιρετικά το πρωταγωνιστικό δίδυμο μας. Ο ξεκαρδιστικός Kevin Hart (Darnell) παίζει μπάλα man to man με τον διασκεδαστικό Will Ferrell (James) και εμείς απολαμβάνουμε την ερμηνευτική τους ικανότητα στην κωμωδία. Στο πλευρό του ο James έχει την προκλητικότατη  Alison Brie (Mad Men) και ο Darnell την εξωτική Edwina Findley Dickerson (Insidious Chapter 2). Στο σενάριο βάλαν το χεράκι τους ο σκηνοθέτης της ταινίας Etan Cohen μαζί με τους  Jay Martel (Fahrenheit 9/11), τoν Ian Roberts (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy) και τον Adam McKay (Anchorman 2: The Legend Continues) και παρότι έχει πολυκοσμία το σενάριο είναι αρκετά καλό.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Ο λόγος είναι ολοφάνερος, για τον Kevin Hart! Και για να δεις πως όπως αναφέρουν και στο trailer “Sometimes you need a hand to get hard” δεν είναι απαραίτητο να εννοούμε πάντα κάτι ανήθικο και πρόστυχο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
5
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
6.5
ΜΟΥΣΙΚΗ
5
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6.5
Reader Rating6 Votes
2.7
5.8