Poster

Όταν o Oh (κατά την ελληνική Ουπς), μια αξιαγάπητη απροσάρμοστη μορφή από άλλο πλανήτη , προσγειώνεται στη Γη και βρίσκει τον εαυτό του κυνηγημένο από τον ίδιο τον λαό του, ξεκινά μια απίθανη φιλία με ένα τολμηρό κορίτσι που ονομάζεται Tip η οποία αναζητά απεγνωσμένα την μητέρα της. Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών περιπετειών, ο Ουπς έρχεται να καταλάβει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι μέρος της ανθρώπινης και μη φύσης.

TI EΧΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ως φανατικός των animation movies, περιμένω την κάθε νέα ταινία και συνήθως τις απολαμβάνω Frame by Frame. Δυστυχώς όμως εδώ δεν έκατσε. Και ευτυχώς, λόγω και των ημερών μπορώ να ρίξω χολή από την σκοτεινή πλευρά της κρητικής μου ικανότητας.

Η Dreamworks animation συνήθως μας χαρίζει μία ταινία που μας παρουσιάζει αξιολάτρευτους χαρακτήρες, και ηθικά διδάγματα. Μέσα από κακουχίες, και περιπέτειες οι πρωταγωνιστές καλούνται όχι μόνο να μάθουν ο ένας τον άλλον, την αξία της συμβίωσης της φιλίας και της συνεργασίας αλλά και τα «χούγια» του άλλου (που λέει και ο λαός).

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι θα περάσετε δύο ευχάριστες ώρες μπροστά από την τηλεόραση σας, θα σας απογοητεύσω. Το έξυπνο story, κατάφερε να μετατραπεί σε ένα βαρετό σενάριο. Αναμενόμενες ατάκες, αστεία όχι και τόσο αστεία, δυσκολίες που ξεπερνιόνται πολύ εύκολα, καμία ανησυχία, καμία ένταση, κανένας ενδοιασμός για το αν θα πρέπει να κλείσεις την τηλεόραση και να συνεχίσεις την ταινία, την επόμενη μέρα που έχεις ρεπό.

Στις μέρες μας οι ταινίες animation, έχουν πάντα έξυπνα αστεία, ενδιαφέρον σενάρια, γέλιο, συγκίνηση και ηθικά διδάγματα. Εδώ όμως έχουμε μία ταινία που απευθύνεται σε ηλικίες κάτω των δέκα, για να μην πω ότι περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε στη θέση της Tip, να ήταν η Ντόρα η εξερευνήτρια! Τουλάχιστον έτσι θα είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα η ταινία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Στα θετικά της ταινίας προφανώς ο ένας και μοναδικός Jim Parsons, (ο ηθοποιός που αναρωτιόμαστε που ήταν τόσα χρόνια;) που παρά το γεγονός ότι πλέον έχει τυποποιηθεί τόσο, που ακούγοντας την φωνή νομίζεις ότι μιλάει ο Sheldon, ήταν μοναδικός! Ο ρόλος του πάει γάντι, γιατί ο Oh (Ουπς στα ελληνικά, έλεος ρε παιδιά!) είναι εκκεντρικός, γλυκός, φαντασιόπληκτος και γκαφατζής. Τις αστείες ατάκες τις μοιράζεται με τους άλλους Boov (ή Boovs), και κυρίως με τον Steve Martin που έχει τον ρόλο του αρχηγού Captain Smek. Οπότε θα μπορούσα να φτιάξω ένα δεκαπεντάλεπτο βίντεο με τις ατάκες αυτών των δύο εκπληκτικών ηθοποιών και να έχω μία πολύ πιο ευχάριστη ταινία. Ειλικρινά, αν δεν ήταν αυτοί οι δύο, θα είχα σταματήσει την ταινία στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στον συμπρωταγωνιστικό ρόλο η γυναίκα που πιστεύει ότι μπορεί να παίξει (τέταρτη επίσημη εμφάνιση σε ταινία και ευχόμαστε να είναι και η τελευταία) εκτός από το να τραγουδάει. Ευχαριστούμε casting director, που έβαλες την Rihanna να μοιράζεται σκηνές με δύο πολύ καλούς ηθοποιούς. Η φωνή της εκνευριστική, χωρίς κωμική χροιά και προφανώς χωρίς να έχει μπει μέσα στο ρόλο.

Στον μικρό (ευτυχώς) ρόλο της μητέρας η Jennifer Lopez. Μία σταθερή αξία γυναίκας, που όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι κούκλα στην εμφάνιση, πανούκλα στο υποκριτικό ταλέντο.

Προφανώς δεν θα ξεχνούσα να αναφέρω την μουσική της ταινίας. Ναι κι όμως, κάπου υπήρχε το original score, κάπου ανάμεσα στα τραγούδια της Rihanna. Το promotion ελπίζω να έφερε καρπούς στους ριχανο-φανατικούς, αλλά σε μας δεν έπιασε. Αν δεν με πιστεύετε ψάξτε το, πέντε τραγούδια της Rihanna (μου φάνηκαν περισσότερα), και ένα της Lopez. Αν ήθελα να δω βίντεο κλιπ, θα έμπαινα στο youtube και δεν θα καθόμουν να δω ταινία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩ

Τώρα τι να σου πω; Γιατί σου αρέσει ο Jim Parson και ο Steve Martin. Γιατί σου αρέσει η Rihanna (συγχαρητήρια) και θες να ακούσεις τα νέα της τραγούδια. Γιατί δεν έχει κυκλοφορήσει άλλο animation αυτή την περίοδο και περιμένεις το Minions, το Hotel Transylvania 2 και το Inside Out.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΕΝΑΡΙΟ
4
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
4
ΜΟΥΣΙΚΗ
1
ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ
6
Reader Rating0 Votes
0
3.8
Poster

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ

Επιτέλους φτάσαμε σπίτι

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

18 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ (GR)

02 Απριλίου 2015

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

94 λεπτά

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΓΛΩΣΣΑ

ΧΩΡΑ

BUDGET

$135.000.000