Επιστρέφει το “Sopranos” με prequel ταινία

Πολλοί την έχουν ανακηρύξει την καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Το σίγουρο είναι ότι ανήκει σε αυτές τις σειρές που πυροδότησαν τη χρυσή εποχή της σύγχρονης τηλεόραση και μετέτρεψαν το ΗΒΟ σε έναν από τους κολοσσούς της μικρής οθόνης. Μιλάμε φυσικά για τους πολυβραβευμένους «Sopranos», οι οποίοι ετοιμάζονται να επιστρέψουν – και η μόνη έκπληξη είναι πώς και κάτι τέτοιο δεν είχε ήδη συμβεί μέχρι τώρα.

Εχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια από το αμφιλεγόμενο φινάλε της σειράς, κι από τότε δεν ήταν λίγες οι φορές που κυκλοφόρησαν φήμες για μια πιθανή επιστροφή της. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση, καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο δημιουργός της, Ντέιβιντ Τσέιζ, ετοιμάζεται να μας εισάγει εκ νέου στο σύμπαν της αγαπημένης μας οικογένειας γκάνγκστερ – και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη.

Τα στούντιο της Warner Bros και της New Line έχουν παραγγείλει μια ταινία η οποία θα αποτελεί πρίκουελ της σειράς και θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’60, με φόντο τις συγκρούσεις ανάμεσα στους Αφρο-αμερικανούς και τους Ιταλούς του Νιούαρκ, με θανάσιμες διαμάχες να αναπτύσσονται ανάμεσα στους γκάνγκστερ της κάθε κοινότητας. Είναι πολύ πιθανό ο θάνατος του Τζέιμς Γκαντολφίνι, αλλά και του Φρανκ Βίνσεντ, να συνέβαλαν στην επιστροφή της σειράς ως πρίκουελ, και όχι ως μιας παραδοσιακής συνέχειας, καθώς θα ήταν μάλλον δύσκολο οι «Sopranos» να συνεχιστούν χωρίς κάποιους από τους βασικούς τους πρωταγωνιστές.

Ο Τσέιζ και ο συν-σεναριογράφος της σειράς, Λόρενς Κόνερ, έχουν αναλάβει να γράψουν το σενάριο της ταινίας, η οποία θα φέρει τον τίτλο «The Many Saints of Newark», ενώ ο Τσέιζ θα αναλάβει επίσης την παραγωγή και θα έχει λόγο στην επιλογή του σκηνοθέτη.

Κάποιοι από τους χαρακτήρες της σειράς αναμένεται λογικά να επιστρέψουν, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί. Δεδομένου του χρονικού πλαισίου της ταινίας, πάντως, αρκετές δεκαετίες πριν από την πρωτότυπη σειρά, εμείς θα στοιχηματίζαμε τουλάχιστον στην εμφάνιση του πατέρα του Τόνι Σοπράνο.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μερικές από τις πιο θρυλικές τηλεοπτικές σειρές δεν έχουν ακριβώς ευτυχήσει στις κινηματογραφικές ενσαρκώσεις τους (οι ταινίες των «Sex and the City» και «The X-Files» αποτελούν δύο από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα), ελπίζουμε ωστόσο ότι ο Τσέιζ θα σταθεί αντάξιος των (εξαιρετικά υψηλών) προσδοκιών.

Πηγή: flix.gr