Αν είχατε την ευκαιρία να κάνετε μια μόνο ερώτηση στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ποια θα ήταν αυτή; Είναι ένα ερώτημα που ίσως έχουν σκεφτεί αρκετοί κινηματογραφόφιλοι ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης της «Δουνκέρκης» Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο Νόλαν παραβρέθηκε στο podcast του MTV «Happy Sad Confused» για να προωθήσει την καινούργια του ταινία, όπου εκεί ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν ο ίδιος είχε την ευκαιρία να έχει απέναντί του τον Κιούμπρικ τι θα τον ρωτούσε. Η απάντηση του Νόλαν; «Θα ήθελα να ξέρω πως θα τελείωνε ο ίδιος την ταινία του “Μάτια Ερμητικά Κλειστά”. Πέθανε λίγο πριν καταφέρει να την ολοκληρώσει, αν και πιστεύω πως το στούντιο ολοκλήρωσε την ταινία στα πλαίσια του οράματός του».

Ο Νόλαν παραδέχτηκε όμως ότι το «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» δεν ήταν πάντα η αγαπημένη του ταινία. Σύμφωνα με τον ίδιον «δεν είχε λειτουργήσει για μένα όπως θα έπρεπε όταν την πρωτοείδα, αλλά με μια δεύτερη ματιά αργότερα κατάλαβα όπως η ταινία του Κιούμπρικ είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα».

Μπορείτε να ακούσετε το μέρος της συνέντευξης του Νόλαν για τον Κιούμπρικ παρακάτω.

Πηγή: flix.gr

Ποιος το εγραψε

the... Original

Δεν είναι και τόσο εύκολο να περιγράψει κανείς τον filmakia με λέξεις. Είναι στα σίγουρα αυτός που βγαίνει πρώτο ραντεβού με κοπέλα στο κοντινότερο σινεμά. Είναι στα σίγουρα αυτός που παρατάει τα φιλαράκια του για να δει σπίτι τη καινούρια ταινία του Ταραντίνο. Είναι στα σίγουρα αυτός που ψάχνεται να δει τις καινούριες cult αμερικάνικες σειρές παραβαίνοντας κάθε νόμο. Σου θυμίζει κάποιον;

Σχετικες Αναρτησεις